Prijava

Vaša prijava

Marija Luter


 

Rođena sam u Zagrebu, a živim i radim u Odri. Velik dio djetinjstva provela sam u Plesu kod svoje bake, stoga Velika Gorica zauzima važno mjesto u mom životu.

Učiteljica sam razredne nastave i magistra edukacije hrvatskog jezika i književnosti. Od malih nogu privlačila me umjetnost. Osim slikanjem, bavim se i pisanjem pjesama, priča i igrokaza za djecu. Nekoliko mojih književnih radova izašlo je u dječjem časopisu Smib.

Talent za slikanje otkrila je moja učiteljica Likovne kulture i u 6. razredu osvojila sam 1. mjesto na županijskom likovnom natječaju Grada Zagreba.

Iako me učiteljica poticala da krenem u tom smjeru, životni putevi odveli su me na drugu stranu, no u svom učiteljskom pozivu uspjela sam spojiti ljubav prema poučavanju i sve vrste umjetnosti.

No poriv za slikanjem stalno se vraćao, stoga sam kasnije završila tečaj crtanja i slikanja. Tečaj mi je pomogao u usavršavanju likovnih tehnika, stjecanju bitnih osnova crtanja i slikanja i u stvaranju vlastitoga slikarskog stila.

Najviše me nadahnjuju motivi moga zavičaja Turopolje, grad Zagreb, more, portreti i mrtva priroda. Portrete crtam olovkom i ugljenom, a ostale motive slikam akrilom, pastelom i akvarelom.

Uživam i u slikanju apstraktnih slika, te istražujući kompozicije boja i oblika, uranjam u vlastiti emocionalni i duhovni svijet, koji otvara beskonačne mogućnosti stvaranja, razvija kreativnost i odmara duh u ovom užurbanom i stresnom načinu života.

 

Poruka: Zaista sam ponosna što će moja prva izložba biti u Velikoj Gorici, i to baš u Knjižnici Galženica, u kojoj već godinama vrlo često posuđujem knjige i zaista mi je prirasla srcu. Hvala!