Prijava

Vaša prijava

Kak se spominamo v Turopolu – još uvijek nije kasno da nam pošaljete i svoje videosnimke!


Ako želite sudjelovati u nagradnoj igri uz manifestaciju Dani europske baštine, u kojoj ćete osim osvajanja lijepih nagrada doprinijeti očuvanju turopoljske baštine, još uvijek imate vremena poslati svoje kratke videosnimke na kojima govorite turopoljskim dijalektom. To može biti neki recept, opis svakodnevne situacije, pjesma, zagonetka, molitva ili nešto čega se sami dosjetite – bitno je samo da je po turopoljski!

Detalji natječaja su u tekstu dolje, a videosnimke šaljete na adresu natjecaj.kultura@gorica.hr

P O Z I V

za dostavu videosnimaka „Kak se spominamo v Turopolu“

I.             KOME JE POZIV NAMIJENJEN

Pozivaju se udruge, umjetničke organizacije, ustanove, samostalni umjetnici, učenici i studenti, nastavnici zavičajne i medijske kulture, građani Velike Gorice, Turopolja te svi ljubitelji tradicijske baštine da dostave videosnimke izvornih govornika  Turopoljskog dijalekta.

II.            SVRHA U KOJU ĆE SE VIDEOSNIMKE KORISTITI

Snimke će se koristiti u promidžbene i edukativne svrhe, a najuspješnije  će biti prezentirane javnosti u okviru  manifestacije Dani europske baštine. Dani europske baštine su prepoznatljiva manifestacija na međunarodnoj razini koja se u Gradu Velikoj Gorici obilježava od 2013. godine, svake godine s drugom temom. Ove godine tema na europskoj razini je Baština i obrazovanje-škola za život, a Grad Velika Gorica obilježit će je temom Turopoljski dijalekt, koji je od 2017. godine zaštićeno kulturno dobro Hrvatske.

III.          PRIHVATLJIVE VIDEOSNIMKE I NAČIN DOSTAVE

Prihvatljive videosnimke su:

–              Snimke izvornih govornika turopoljskog dijalekta,

–              u trajanju do maksimalno 3 minute,

–              prikazuju izvorne govornike koji opisuju svakodnevne životne situacije, recitiraju  pjesme, zagonetke, molitve, recepte i sl. na Turopoljskom dijalektu;

–              snimka može biti i  razgovor dva ili više izvornih govornika Turopoljskog dijalekta,

–              snimke mogu biti snimljene mobitelima.

Videozapise moguće je dostaviti do 14. rujna 2020. godine na mail adresu natjecaj.kultura@gorica.hr te slanjem video snimaka  na službenu Facebook stranicu Dani europske baštine u Velikoj Gorici.

Uz videosnimku potrebno je ispuniti i priložiti Izjavu o suglasnosti za korištenje videosnimaka u promidžbene i edukativne svrhe u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR-om). Izjava je u prilogu ovog Poziva. Izjavu potpisuju snimatelj videa te osobe koje su snimljene.

Potpisana Izjava se treba poslikati i poslati uz videosnimku.

IV.          OSTALO

Dani europske baštine u Velikoj Gorici održavaju se ove godine u periodu od 29. rujna do 3. listopada 2020. godine, u kojem će se dostavljene i prihvaćene snimke koristiti u promidžbene i edukativne svrhe. Grad Velika Gorica zadržava pravo korištenja videosnimaka i izvan tog perioda za kulturne i obrazovne potrebe.

Predviđene su nagrade za najzanimljivije snimke.

Najuspješnije videosnimke bit će objavljene na društvenim mrežama te  službenim stranicama Dani europske baštine Ministarstva kulture i Grada Velike Gorice.

Sva pitanja vezana uz ovaj Poziv mogu se postaviti elektroničkim putem, slanjem upita na adresu elektronske pošte: natjecaj.kultura@gorica.hr