Prijava

Vaša prijava

Proglašena elementarna nepogoda za Općinu Pokupsko


Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje Grada Vrbovca, Grada Sveti Ivan Zelina te velikogoričku Općinu Pokupsko, nastalu 30. srpnja 2014. godine uslijed olujnog nevremena praćenog jakom kišom, ledom i tučom.

Olujnim nevremenom nanesene su velike štete na poljoprivrednim kulturama, oštećeni su jednogodišnji usjevi, višegodišnji nasadi i šume te su uzrokovane velike materijalne štete na objektima i infrastrukturi, elektroopskrbnom sustavu, krovištima obiteljskih kuća, srušena su mnoga stabla, a zabilježena su i brojna oštećenja na nerazvrstanim cestama.

- Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, Općinsko i Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana nakon nastanka elementarne nepogode, izraditi Prvo priopćenje/izvješće s procjenom ukupne štete te dostaviti priopćenje/izvješće Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Zagrebačke županije koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu – ističu iz Zagrebačke županije.

Općina Pokupsko te gradovi Sveti Ivan Zelina i Vrbovec dužni su od ukupno procijenjene štete u Registar šteta za poljoprivredu unijeti procijenjenu poljoprivrednu štetu.