Prijava

Vaša prijava

FOTO Upoznajte čovjeka koji je ušao u skriveni svijet kukaca


- Nakon završetka srednje škole fotografskog smjera, nisam pronašao posao u struci te sam radio razno razne poslove, a fotografiju sam zanemario. Tek pojavom digitalne fotografije ona mi je opet postala hobi. Kupio sam svoj prvi digitalni kompaktni fotoaparat koji je imao dobre sposobnosti slikanja izbliza, tzv. macro mode. Kako me sve viša zanimalo snimanje malih predmeta, tražio sam i smišljao uradi sam načine kako da se još više približim objektima fotografiranja. Bile su to razne leće, od naočala, povećala do leća od dalekozora. Sve dok nisam kupio bolji fotoaparat, sa još boljim macro mogućnostima – priča nam 32- godišnji Dario Drvodelić, čija je specijalnost fotografiranje kukaca.

- Živim 4 i pol kilometara od centra Velika Gorice i okružen sam prirodom, pa mi motive nije teško pronaći. Obožavam ovjekovječiti mrava, pčela, bumbara i čitav niz raznoraznih kukaca – ističe Dario.

kukci-Dario-Drvodelic-40.jpg

KLEČI I PUZA KAKO BI IH BOLJE UPOZNAO

Ovaj fotograf s vremenom je naučio navike i ponašanje kukaca te kako im se lakše približiti. Što je više ulazio i doslovno spuštao se u taj, za većinu nas, skriveni svijet, postao je sve veći zaljubljenik kukaca i fotografije na kojima se nalaze ta mala stvorenja.

- Nakon što sam satima klečao, ležao i puzao po travi, ostao sam zapanjen brojem životinjskih vrsta i to samo na tom malom području u krugu od jednog kilometra. Želja mi je u budućnosti nabaviti još bolju opremu te trajno i kvalitetno zabilježiti čim više tog skrivenog svijeta našeg turopoljskog kraja.

dario1

Pazite ovo: Dario Drvodelić u svojim galerijama na facebook-u ima preko 300 fotografija kukaca, a da se rijetko koja vrsta ponavlja ili da ima više od dvije fotografije iste vrste. Uvjerite se i sami.