Prijava

Vaša prijava

U Goricu stiže 4G mreža


Iz gradske uprave javljaju kako ih je Hrvatski Telekom upoznao s planiranim investicijama na području Velike Gorice u 2015. godini.

Kao infrastrukturni operator, HT planira cijeli niz aktivnosti na širem području grada kojima će se unaprijediti kvaliteta elektroničkih komunikacija, odnosno fiksne i mobilne telefonije, te Interneta.

– Sa početkom nove građevinske sezone planira se nastavak prošle godine započetih radova u Gradićima, kojima će se konačno riješiti problem stanovnika ovog velikogoričkog naselja koji, ili nisu uopće mogli dobiti priključak na Internet ili su imali nekvalitetnu uslugu – ističu iz Grada.

U planu je i postavljanje komunikacijskog kabineta kojim će se unaprijediti kvaliteta internetske veze u naselju Lukavec. Kvalitetniji Internet od ovog ljeta, prema navedenim planovima, trebali bi dobiti i stanovnici Selnice. Za ljeto ove godine planira se i izgradnja dodatne širokopojasne infrastrukture na području Rakitovca čime bi brži Internet trebao bi stići i u Rakitovec, Turopolje i Buševec.

Unaprijedit će se i mobilna mreža na području Velike Gorice. Tijekom drugog tromjesječja 2015. na području centra grada i naselja Pleso planira se implementacija 4G (LTE) mreže.