Prijava

Vaša prijava

I to je moguće: Iz Šiljakovine ‘nestala’ vikendica!


Policijski tjedan obilježila je nesvakidašnja krađa u Šiljakovini. Nepoznati je lopov, ili više njih, s privatnog posjeda odlučio ukrasti drvenu klijet koju su vlasnici koristili kao vikendicu. Na kraju je to uspio i realizirati, što bi osim u crnu kroniku moglo biti i dio rubrike ‘vjerovali ili ne’. Prema dostupnim informacijama, od 1. listopada 2014. do 1. ožujka ove godine, kradljivac ju je u više navrata rastavljao i odvezao. Kako u to doba godine vlasnici ne obilaze klijet, do ovoga tjedna nisu ništa primijetili. Šteta iznosi 40 tisuća kuna.

Iz obiteljske kuće u ulici Vjekoslava Majera lopov je ukrao novac i zlatan nakit, čime je 40-godišnju vlasnicu oštetio za 15 tisuća kuna.

Provaljeno je i u vikendicu u Starom Čiču. 72-godišnji vlasnik iz Zagreba ostao je bez pile, agregata, kotla za rakiju i mesarskih noževa. Šteta je 13 tisuća kuna.

Iz skladišta velikogoričkog Kozma ukradeno je 8.500 kuna, a iz ostave u Starom Čiču, lopov je ukrao kanistar s 30 litara goriva, motornu pilu, sjekiru i tačke. Šteta se procjenjuje na 5.500 kuna.

U noći s 4. na 5.ožujka iz garaže u Velikoj Mlaki, ukradena je motorna pila, električna polirka, šprica za lakiranje te 5 litara benzina, ukupne vrijednosti 3.500 kuna. Iste noći, prijavljena je provala u prostorije mjesnog nogometnog kluba. Ukradena je zimska jakna, 3 para tenisica, te polog novca iz kafića u sklopu kluba. Ukupna šteta je 2 tisuće kuna.

Gorička policija provela je kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom koji je 2013. godine, iz svlačionice nogometnog kluba Udarnik, svom vršnjaku ukrao mobilni telefon Iphone.

ISCENIRALA KRAĐU

Dovršeno je i istraživanje vezano za  slučaj krađe novčanika koja se prije dva tjedna dogodila pred poslovnicom OTP banke. Naime, 26-godišnjakinja je policiji prijavila krađu novčanika. Tvrdila je da joj ga je, dok je stavljala dijete u kolica, iz ruku istrgnula ženska osoba romske nacionalnosti. No, policija je otkrila da je prijava krađe lažna, te da je dio novaca potrošila, a drugim dijelom vratila dugove. Prijeti joj kazna zatvora do godine dana.