Prijava

Vaša prijava

Milinović: Uvijek sam žalio što nisam više napravio


Dva Biškupa su otišla, dva Damir preuzela štafetu. Točnije, klupu HNK Gorice. Bilo je to poznato već nekoliko dana, teško je bilo sakriti tu vijest, no tek u četvrtak ujutro i službeno je potvrđeno da se Damir Milinović (42) vraća u Veliku Goricu.

– Lijepo vas je opet sve vidjeti nakon dvije i pol godine – pozdravio je Milinović ljude iz uprave, novinare, ali i klupske djelatnice.

– Moram priznati da se u međuvremenu klub značajno podigao, od prostorija u kojim funkcionira, do novinara, ali i ovih prelijepih dama. Toga nije bilo – nasmijao se novi trener Gorice.

Nije previše vremena prošlo otkad je otišao, taman dovoljno da se Milinović zaželi Gorice, a Gorica Milinovića.

– Otkad sam otišao odavde, u meni je bila žal što nisam nešto više napravio. Igrali smo stvarno lijep nogomet u mom prvome mandatu, ali bio je to splet nesretnih okolnosti i nikad nisam zamjerio što je predsjednik tad povukao one poteze koje je povukao. Nadam se da će ovaj put sve biti isto, osim rezultata, vjerujem da će oni biti bolji – kazao je Milinović.

Najbliži suradnik bit će mu još jedan Damir, dosadašnji voditelj omladinske škole i trener juniora Grlić.

– Znam Damira još iz dana kad je igrao u Orijentu, nadam se da ćemo uspjeti napraviti dobar posao i privući ljude na stadion, što je i najvažnije, klub bez navijača nema osobnost i prepoznatljivost – istaknuo je šef Milinović, a pomoćnik Grlić je optimistično dodao:

– Hvala svima u klubu što su mi ukazali povjerenje, a ja se ne nadam nego sam sto posto siguran da će ovo biti pobjednička momčad.

Nada se tome i predsjednik Gorice Nenad Črnko, kojem rastanci s trenerima uvijek teško padaju, a tako je bilo i u slučaju Dražena Biškupa i njegova brata i pomoćnika Damira. Međutim, ovog puta posebno je sretan što se opet sastaje s likom iz ne tako daleke prošlosti.

– Stalno sam ponavljao da je Damir Milinović ostavio dubok trag u Velikoj Gorici i zato sam uvijek govorio da će doći dan kad ćemo opet surađivati. Ako se izuzme Ilija Lončarević, Milinović je jedan od najboljih trenera koji je vodio Goricu. S njim smo igrali najljepši nogomet, ušli u završnicu Kupa, ali neke stvari se nisu poklopile. Rastali smo se kao prijatelji, ostali smo prijatelji, čekali smo priliku i pozvali Damira natrag. Nadam se da će nastaviti gdje je stao, a da će klub zajedno s njim izgraditi još bolji imidž – rekao je Črnko pa se okrenuo Milinovićevu pomoćniku:

– Smatramo da je imenovanje Damira Grlića pomoćnim trenerom logičan potez, da je ispravan put kvalitetu iz svoje omladinske škole dizati prema vrhu klupske piramide, prema prvoj momčadi. Vjerujemo da će sinergija dvojice Damira donijeti pomak.

Dobrodošlicu je novom treneru poželio i predsjednik klupske skupštine Ervin Kolarec.

– Drago mi je što se vratio Damir Milinović, čovjek koji ima i ljudske i trenerske kvalitete da vodi naš klub. Pred trenera ne stavljamo nikakve imperative, najvažnije je da igramo kvalitetan i dobar nogomet, dovoljno zanimljiv da ljude žele dolaziti na stadion – rekao je Kolarec.

I tu je priči bio kraj. Došlo je vrijeme da se dva Damira presele na travnjak i krenu s poslom. Uspješnim, nadamo se.


Projekt - Aditivne tehnologije

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)