Prijava

Vaša prijava

Rabljeni udžbenici i 70% jeftiniji


UŠTEDA ISPRED TRŽNOG CENTRA

Kupovina školskih udžbenika roditeljima je veliki financijski izdatak, osobito ako imaju dvoje ili više djece.  Razmjena ili kupnja rabljenih udžbenika mnogima je spas za kućni budžet. Uštedjeti se može znatno ispred velikogoričkog Tržnog centra gdje smo zatekli učenika 6. razreda OŠ Eugena Kvaternika Ivana Jovovića koji nam otkriva zašto je ovdje zajedno sa svojim vršnjacima.

- Cilj nam je prodati naše rabljene udžbenike pa za te novce kupiti knjige za iduću školsku godinu, dakle ovu koja već počinje – kaže Ivan Jovović.

Miroslav Grahovac, učitelj područne škole Rakitovec kaže da roditelji i učenici mogu doista jeftino nabaviti udžbenike što je bitno jer je kriza.

-Kakav je interes roditelja i učenika? – Interes je velik jer Grad još uvijek nema besplatne udžbenike pa naravno da se roditelji na taj način snalaze i da je posjeta velika – kaže Grahovac.

 300 KUNA ZA KOMPLET KNJIGA

Rabljeni udžbenici su u odnosu na nove i do 70% jeftiniji. Neki su odlično očuvani tako da se kupnja više nego isplati.

- Za koji iznos se može doći do kompleta udžbenika? – Ako je komplet 600-700 kuna, vi do njih možete doći za 300 do 350 kuna, naravno ako onaj tko prodaje ima“ – priča nam Grahovac ističući kako ljudi kao na susjednom placu spuštaju cijenu cjenkajući se,  a da se cijena uvijek spusti.

ODLIKAŠICA I ŠTEDIŠA

Do kompleta knjiga pokušava doći i Mihaela Dolić, odlična učenica koja petice skuplja čitajući baš iz rabljenih udžbenika.

-Sve je isto kao i kod novih udžbenika, samo treba učiti, to je najvažnije, kaže Mihaela na koju je majka ponosna jer uz odlikašicu ima i znatnu financijsku uštedu.

- Uštedjet ću više od pola. Imam blizance i treba mi dva kompleta. Izašlo bi me tri tisuće kuna, a ovako me 700 kuna dođu radne i udžbenici po 300, znači isplati se – ističe Mihaelina majka Anita Dolić.

Dolić smatra da bi škole trebale kupovati knjige koje će kao rabljene koristiti nekoliko generacija djece.

-   Ja sam za opciju da škola kupi pa četiri godine ima udžbenike , a da roditelji kupuju samo radne bilježnice, bilo bi super, ali nema interesa da bi škole uzimale udžbenike za svoje učenike – kaže Dolić.

Na prostoru Tržnog centra gdje Grad Velika Gorica već treću godinu organizira razmjenu udžbenika za osnovne i srednje škole, knjige možete kupiti, prodati ili razmijeniti do subote, 31. kolovoza.