Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica – Grad u srcu Turopolja


Velikogoričanima i posjetiteljima grada u srcu Turopolja  predstavljen je istoimeni  promotivni turistički film. Film je pripremila Turistička zajednica  Grada , a izradila ga je velikogorička produkcijska kuća MediaM.  – Potpuno sam se posvetio filmu. S kamerom sam zašao u svaki kutak Turopolja i nanovo upoznao cijeli svoj kraj. Razgovarao sam s mnogim ljudima te čuo razne priče o njihovu zavičaju što me je na neki način nadahnulo- kaže autor Mario Žilec, vlasnik MediaM-a.

Video traje 14 minuta, a uz prepoznatljive kadrove Velike Gorice i Turopolja kroz film se protežu stihovi turopoljskih pjesnika u interpretaciji  Vida Baloga, poznatog kazališnog, televizijskog i filmskog glumca i dugogodišnjeg prijatelja Turopolja.

„Da morem ovu svoju zemlju, Turopoljsku, črnu i svetlu, zagrabiti koj vodu, resaditi koj šumu, pospraviti  koj žitek pod srcem da mi zvira. Vuz noge, da mi nebo rezotpira. Pod oči, da mi mestov draguljov klije. Da mi na nje krv do groba vrije“.

Milada Mesarić, direktorica TZ grada Velika Gorica ističe da promotivni turistički film prikazuje prirodne ljepote, kulturnu baštinu i mnogobrojne manifestacije turopoljskog kraja te da je njegova vrijednost u tome što je jezgrovit.

- U kratkom vremenu ispričano je ono najvažnije za posjetitelja Velike Gorice koji ima prilike vidjeti svu ljepotu i prirodno bogatstvo Turopolja. Poseban naglasak stavljen je na stihove turopoljskih pjesnika, a za strana tržišta pripremljena je verzija s prijevodom – kaže Mesarić.

Građani su dobro prihvatili  video koji promovira njihov kraj o čemu govore i mnogi komentari na Youtube-u.

FOTOGALERIJA

Powered by MediaM / www.mediamprodukcija.hr
Photo and edit by Hrvoje Mareković
All rights reserved