Prijava

Vaša prijava

Portal KronikeVG organizira „Fotomaraton Turopolja“. Svi koji volite fotografirati, odazovite se!


Cjelokupno natjecanje „Fotomaraton Turopolja“ zamislili smo s idejom okupljanja brojnih fotografa s područja Velike Gorice, Siska i Zagreba kako bi zajedničkim snagama ovjekovječili fotografije povijesno-kulturne baštine Turopolja.

PRIJAVA DO 1. LISTOPADA

Fotmaraton Turopolje“ održava se  13. listopada 2013. godine (druge nedjelje u mjesecu listopadu), a svi zainteresirani fotografi koji želi biti dio ovog znamenitog događaja mogu se prijaviti najkasnije do 1.listopada 2013. na adresu kronikevg@kronikevg.hr .

Dvorac Lukavec

Natjecanje je zamišljeno na način da će sudionike nakon okupljanja na svakom dijelu Turopolja dočekati različite aktivnosti koje simboliziraju Turopolje (vojnici u staro-rimskoj odjeći kod arheološkog parka Andautonija, djevojke u krinolinama ( KUD Mičevec ) kod kurije Modić-Bedeković, Banderijalci u dvorcu Lukavcu, August Šenoa i Slavica u Čardaku u Buševcu) kako bih na što bolji način predstavili kulturno baštinu i običaje Turopolja, a fotografi će biti raspoređeni na različitim lokacijama Turopolja.

 TISUĆU KUNA POBJEDNIKU, A DRUŽENJE I LOVAČKI RUČAK SVIMA

U popodnevnim satima sudionici natjecanja ići će na zajednički lovački ručak i druženje. Rok za predaju fotografija je tjedan dana, a svaki fotograf ima pravo prijaviti jednu fotografiju. Nakon sakupljenih fotografija, komisija s žirijem će donijeti odluku za najbolju fotografiju nastalu na području Turopolja, a glavna nagrada iznosi 1,000.00 kn. Također je važno napomenuti da će 30 najboljih radova biti izloženo u galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici od 23.-25. listopada. Partneri u realizaciji Fotomaratona Turopolja su: MediaM video produkcija, Turistička zajednica Grada Velike Gorice, Grad Velika Gorica, Fotoklub Siscia Obscura i Fotoklub Zagreb. Ciljevi projekta su promocija Turopolja i turopoljskih znamenitosti, širenje i upoznavanje ljudi o kulturno-povijesnoj baštini Turopolja, turistička promocija Turopolja i stavljanje Turopolja na geografsku kartu kao važnog područja koje ima mnogo toga za ponuditi, razvoj fototurizma, ovjekovječene fotografije Turopolja kao i međusobno druženje, izražavanje kreativnosti i maštovitosti. Budite i Vi dio toga i pridržite nam se u stvaranju fotografske razglednice Turopolja, a ujedno se lijepo zabavite i upoznajte s znamenitostima Turopolja. Uživajmo zajedno!

Pogledajte neke od motiva Turopolja u našoj galeriji slika

:)