Prijava

Vaša prijava

Zbog znakova za divljač prolongirano otvaranje istočne obilaznice! Glavni nadzorni inženjer: Do kraja tjedna predat ćemo sve papire potrebne za uporabnu dozvolu


Još traje „šminkanje“ velikogoričke istočne obilaznice nakon što je komisija tehničkog pregleda prije deset dana naložila otklanjanje sitnih nepravilnosti. Kako bi doznali u čemu je bio problem i što se krije iza „sitnih nepravilnosti“, razgovarali smo s Domagojem Brozom, glavnim inženjerom obilaznice.

-  Komisija tehničkog pregleda je naložila postavljanje znakova za divljač što upravo radimo na obilaznici. Također, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja trebamo dostaviti izjave o sukladnosti vezane uz ispitivanje semafora i rasvjete  -  kaže Broz.

OTKLONILI SU 60 POSTO NEDOSTATAKA

Duž obilaznice je u tijeku košnja trave, nakon čega će djelatnici Hrvatskih cesta oprati prometnicu i slivnike čime će izvođač u potpunosti zadovoljiti zahtjeve komisije uoči dobivanja uporabne dozvole. Broz nam otkriva kako su djelatnici do sada otklonili 60 posto nedostataka, a da će do kraja tjedna istočna obilaznica će biti u potpunosti spremna za dobivanje uporabne dozvole.

-  Do tada ćemo Ministarstvu predati sve potrebne papire za kontrolni tehnički pregled. Komisija više neće trebati izlaziti na teren kao što je to bilo slučaj u glavnom tehničkom pregledu  -  ističe Broz.

PUŠTANJE U PROMET VJEROJATNO IDUĆEG TJEDNA

Istočna obilaznica bit će puštena u promet odmah nakon što iz Ministarstva graditeljstva u Hrvatske ceste stigne uporabna dozvola. Domagoj Broz očekuje da će se to dogoditi idućeg tjedna.