Prijava

Vaša prijava

Pripremite topliju odjeću jer stiže osjetno zahlađenje! Ljetno računanje vremena još mjesec dana


Odlučili ste za vikend otići u prirodu? Izaberite subotu jer će se u nedjelju naoblačiti.

SUBOTA TOPLIJA, OD NEDJELJE POGORŠANJE

U noći i veći dio subotnjeg prijepodneva bit će oblačno i suho ili samo ponegdje vrlo malo kiše, a sredinom dana i poslijepodne djelomice sunčano. Vjetar slab. Jutarnja temperatura između 11 i 13, a najviša dnevna od 15 do 17°C, kažu prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju slijedi postupno jače naoblačenje, a sredinom dana i poslijepodne povremeno kiša, na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru i Lici mjestimice obilnija. Na dijelu srednjeg i užnom Jadranu uglavnom suho.

U PONEDJELJAK OBILNIJE OBORINE

Glavnina pogoršanja čeka nas u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka. U prijepodnevnim satima moguće su i obilnije oborine. Kiša će se proširiti na sve dijelove zemlje, a u drugom dijelu dana na zapadu postupno smirivanje.

OD UTORKA VEDRIJE I HLADNIJE

U utorak, prvi dan listopada, prijepodne prestanak kiše, a zatim u većini krajeva i djelomično razvedravanje. U većem dijelu zemlje bit će osjetno hladnije u odnosu na prethodne dane. Na Jadranu će puhati bura.

Od srijede sunčano ali i nešto hladnije u odnosu na temperaturni prosjek za dio godine. U kotlinama Like i Gorskog kotara noću je moguć slab mraz.

JOŠ MJESEC DANA LJETNOG RAČUNANJA VREMENA

Iako je jesen počela 22. rujna i dani su sve tmurniji,  ljetno računanje vremena do daljnjeg ostaje na snazi. Kazaljke na satu pomaknut ćemo tek za mjesec dana – 27. listopada, zadnju nedjelju u mjesecu. Zakon o sigurnosti prometa na cestama od toga dana vozače obvezuje na uključivanje kratkih svjetala na svojim automobilima i za vrijeme vedrog i sunčanog vremena.


Pismo inozemnog studenta

Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner