Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije


U vrbovečkom naselju Celine održana je sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije. Usvojeni su plan rada, financijski plan, plan nabave i Pravilnik o raspodjeli sredstava premije osiguranja za 2017. godinu. Zajednica će raspolagati s oko 4,1 milijuna kuna, a Zagrebačka županija od toga će osigurati 3,27 milijuna.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

– Na rad vatrogasaca izuzetno smo ponosni. I u vremenima kada nije bilo novca nismo smanjivali sredstva za njihov rad, dapače, povećavali smo ih. Zbog ugroze od mogućih poplava Županija razvija svoj sustav zaštite i spašavanja, a vatrogasci u njemu imaju prioritet – rekao je zamjenik župana Rudolf Vujević.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

– Educirali smo i osposobljavali vatrogasce, vrlo kvalitetno odradili nabavu vatrogasne opreme, a zadovoljni smo i nabavom novih vozila, gdje su svoj obol dale i lokalne samouprave. Najviše moramo zahvaliti Županiji koja financijski redovito prati naše aktivnosti. I iduće godine osigurat će, uz ostalo, sredstva za nabavu opreme i vozila bez čega naša društva ne mogu raditi. Oprema je strašno skupa, a vrlo se lako ‘dere’ i svake je godine treba obnavljati – rekao je Stjepan Ptiček, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

Na sjednici je donesena odluka da se županu Kožiću dodijeli počasni čin višeg vatrogasnog časnika, a zahvalnica za najbolju vatrogasnu zajednicu u županiji dodijeljena je Vatrogasnoj zajednici Grada Vrbovca. Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije dobila je i donaciju od Zagrebačke županije (čizme, pumpe, odijela), koja će naknadno biti dodijeljena članicama, izvijestio nas je Dalibor Mrakovčić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice, koji je nazočio sjednici.

 


Rastu cijene goriva

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike