Prijava

Vaša prijava

Izviđači pozivaju na “Igre bez skupih igračaka”


„Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, akcija je velikogoričkog Izviđačkog odreda „Tur“ koja će se održati u subotu, 12. listopada, u Kurilovcu, u sklopu Dječjeg tjedna.

Pozivaju izviđače iz cijele Hrvatske, članove velikogoričkih udruga i učenike velikogoričkih osnovnih škola na „druženje, kretanje, igre bez skupih igračaka i izviđačkog natjecanja“.

Igre i kretanje ulicama grada Velike Gorice (ove godine to će biti područje Gradske četvrti Kurilovec), omogućit će velikogoričkim izviđačima da predstave svoju udrugu kao aktivnog subjekta u suzbijanju socijalne isključenosti djece, a sudionicima akcije da upoznaju nepoznate im dijelove grada Velike.

Cilj izviđača je uočavanje problema i aktivnosti usmjerene dokidanju socijalne isključenosti djece i mladih, uvjetovane socijalnom razlikama (neimaštinom nasuprot obilju, koje čine razliku između djece, pa tako i u našem gradu), stoji u priopćenju TUR-a.

Izviđački odred „TUR“ je u jesen 2012. godine obilježio 20 godina djelovanja u Velikoj Gorici organizacijom memorijalno-orijentacijske akcije posvečene Tihomiru Tomašiću – Tihici, Velikogoričaninu i izviđačkom voditelju koji se 1991. godine pridružio Hrvatskim oslobodilačkim snagama, a potom obrani grada Vukovara, gdje je ranjen te je iz vukovarske bolnice odveden i pogubljen na Ovčari.

U provedbi ovogodišnje akcije članovima Izviđačkog odreda „Tur“ pomoći će članovi brojnih udruga i zaposlenici ustanova koje djeluju u gradu Velikoj Gorici, a s kojima Izviđački odred „Tur“ već godinama dobro surađuje (Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica, DVD Velika Gorica, Muzej Turopolja, Gradska knjižnica Velika Gorica, Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Udruga sportaša s invaliditetom USPON, Udruga veterana Domovinskog rata – Velika Gorica, Plemenita opčina turopoljska, Folklorni ansambl Turopolje, Župa Navještenja Bl. Djevice Marije, a pomoć ove godine pružaju Sportski centar Udarnik i Gradska četvrt Kurilovec).

VRIJEME ODRŽAVANJA: 12.10.2013. (subota)

TRAJANJE AKTIVNOSTI: 09 -17 sati

MJESTO ODRŽAVANJA: Grad Velika Gorica – središnji i jugozapadni dio grada (GČ Kurilovec)

OKUPLJANJE EKIPA: 09:00-09:45 sati na sportskom igralištu OŠ Eugena Kvaternika

POČETAK AKCIJE: 10:00 sati

RUČAK:  12-13 sati u objektu SRC Udarnik u Kurilovcu

DULJINA TRASE: 6 kilometara

ZAVRŠETAK AKCIJE: Svečano zatvaranje predviđeno je u 17 sati, uz postrojavanje svih sudionika  u Parku dr. Franje Tuđmana

OČEKIVANI SUDIONICI:

- Svaka osnovna škola na području grada Velika Gorica pozvana je uputiti po dvije natjecateljske ekipe od 10 učenika u dobi od 11 – 12 godina (učenici 5. i 6. razreda)

- Organizator očekuje natjecateljske ekipe iz 15 izviđačkih udruga iz raznih dijelova RH, ekipe vatrogasne

mladeži DVD-a s područja grada Velika Gorica, ekipa mladeži Crvenog križa GD Velika Gorica te oko 160 učenika osnovnih škola s područja grada Velika Gorica

- Sudionici su djeca, voditelji/pratitelji ekipa, organizatori, kontrolori i osiguranje cestovnih prijelaza

Sudionici će se kretati u organiziranim grupama po 8-10 članova u pratnji odraslog odgovornog voditelja, u koloni jedan iza drugoga, gdje god je moguće krećući se pješačkim stazama (nogostupom).

Na osiguravanju većih cestovnih prijelaza angažirani će biti članovi Udruge veterana Domovinskog rata Velika Gorica.

Točke događanja (igre/natjecanja)

1. Vatrogasni dom

2. Muzej Turopolja

3. Milenijski križ

4. Reciklažno dvorište u Kovačićevoj ulici

5. SRC Udarnik u Kurilovcu

6. Lomnička ulica (park)

7. Spomenik braniteljima iz Kurilovca poginulim u Domovinskom ratu

8. Kolarevo naselje

9. Prostori FA Turopolje

10. Sportsko igralište pored FA Turopolje (uz A.K.Miošića)

11. Školsko igralište OŠ E. Kvaternika

12. Park dr. F. Tuđmana

Svim sudionicima akcije strogo je zabranjeno posjedovanje i/ili konzumiranje alkohola, narkotika i pušenje pred maloljetnim osobama. Sudionici/ekipe koji budu uoćeni s nedopuštenim sredstvima više neće biti pozivani na akciju.

U slučaju slabe do umjerene kiše AKCIJA SE NE OTKAZUJE. Ponijeti kišnu kabanicu i primjereno se obući.

Odgovorne osobe ispred organizitora:

- Alen Konjević (predsjednik Izviđačkog odreda Tur), mob. 091/253-00-39, e-mail: alen.konjevic@zg.t-com.hr


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike