Prijava

Vaša prijava

Pripazite ovaj vikend na svoje susjedstvo


Provalnici su iskoristili blagdane kako bi intenzivirali svoju djelatnost. Na širem goričkom području od 21. do 25. prosinca počinjeno je 16 provala i pokušaja provala u obiteljske kuće. Lopovi su najčešće ordinirali između 16 i 22 sata.

– Apeliramo na građane da tijekom ovoga vikenda obrate pozornost na nepoznate osobe i vozila u svom susjedstvu te da nas izvijeste o istima kako bismo ih provjerili. Zbog povećanja broja provala angažirali smo i dodatno ljudstvo – poručio je Davor Sopina iz kriminalističke policije PP Velika Gorica.

Na meti provalnika našle su se i tri kuće, čiji se vlasnici trenutačno nalaze u Njemačkoj. Među njima je bila i obiteljska kuća u Gradićima. Od 15. listopada do 5. prosinca lopovi su iskoristili odsustvo vlasnika kako bi provalili u nju i ukrali bušilice, brusilice i ostali alat vrijedan 3 tisuće kuna.

U noći s 24. na 25. prosinac provaljeno je u bistro ”Ribnjak” u Velikoj Mlaki. Lopovi su ovaj put odnijeli suhomesnate proizvode u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.