Prijava

Vaša prijava

FOTO Tradicionalni “Božić u Gorici”


Mir i radost božićne pjesme odjekivali su večeras na devetom “Božiću u Gorici”. Nastupili su brojni izvođači. “Jane” su pjevale samostalno i sa solistima Draženom Kurilovčanom, Ljubom Vukovićem, Stjepanom Vlahovcem i Zvonkom Kompesom. Osim njih, blagoslovljen su Božić i sretnu Novu godinu Goričankama i Goričanima pjesmom, tradicionalnim napjevima Hrvatske i Turopolja redom poželjeli KUD “Nova zora”, KUD “Pleso”, KUD “Mičevec”, KUD “Stari Grad”, Crkveni zbor “Sv. Cecilija”, KUD “Dučec”, Dječji zbor “Zlatni cifreki”, “Zlatne godine”, KUD “Velika Mlaka”, Hrvatsko pjevačko društvo “Kučani”, Zbor umirovljenika “Turopoljska zvona”, Vokalisti sv. Josipa, KUD “Gradići”, Folklorni ansambl “Šiljakovina”, Tamburaški sastav “Alibi”, solisti Josipa Gvozdanić i Tomislav Fratrić. Orkestrom VGF-a ravnao je Ivica Potočnik.

bozicugorici-7

– U ime Velikogoričko-odranskog dekanata svim vašim čitateljima želim sretan Božić, dan Isusovog rođenja. Želim obilje zdravlja i božjeg blagoslova u vašem životu i dao Bog milost da bude u svakom od nas, u našem srcu rođen Isus. Jednako tako da imamo snage u našoj ljudskosti prepoznati njegov život u obrazu brata čovjeka. Je li to roditelj, dijete, bližnji u bilo kakvoj nevolji, to je Gospodinov obraz. Rekao je, što ste učinili jednome od moje najmanje braće, meni ste učinili. Želim svima sretan Božić i blagoslovljenu Novu godinu – rekao nam je dekan Đuro Sabolek, vukovinski župnik, koji se božićnom čestitkom obratio izvođačima i okupljenima.

– Božićno vrijeme je vrijeme radosti i veselja i sugrađankama i sugrađanima čestitam sretan i blagoslovljen Božić. Brojna naša kulturno-umjetnička društva i ansambli potvrđuju da je naš grad bogat kulturom. Mi smo grad mladih, grad prijatelj djece, grad sporta, a i te kako smo grad kulture. Svim Goričanima želim sretnu, veselu, uspješnu i prije svega zdravu 2017. godinu – iz Grada su božićnu čestitku i novogodišnje želje poslali gradonačelnik Barišić i dogradonačelnik Kolarec.

bozicugorici-11

Božićne su čestitke KUD-ovi i ansambli poslali pjesmom. Neke od njih, na koje smo u neobaveznom druženju naišli, pitali smo kako je protekla godina i kakvi su planovi za sljedeću.

– Drago nam je i radujemo se da se uvijek nađemo pred Novu godinu, u vrijeme Božića da zajednički proslavimo lijepe trenutke zalaska jedne godine i ulaska u drugu. Kroz naporan rad i okupljanje članova, učenje i savladavanje uvijek smo na kraju godine vrlo zadovoljni. Napredujemo, usvajamo nova znanja i nadamo se da će u 2017. godini svi naši planovi biti ostvareni – rekao je Vladimir Štarkelj, predsjednik KUD-a “Mičevec”.

– Imali smo dosta nastupa ove godine, dosta gostovajna i segde smo bili jako dobri jer se trudimo črez godinu. Imamo svake mesec po deset proba. Večeras pjevamo “Na Tri krala”, mislim da vu Turopolju to niko ni ne peva jer je saki pripisuje sebe jer narodna je. Sad čija je, ne znamo. Sretan Božić i Nova godina svima, svim dobrima ljudima ove Lijepe Naše Hrvatske, a i šire – poručila je Đurđa Havidić u ime KUD-a “Velika Mlaka”.

bozicugorici-18

– Hrvatsko pjevačko društvo “Kučani” iz Kuča svake godine priređuje božićni koncert i sve ove dane smo u blagdanskom ugođaju. Svim našim slušateljima, svima koji nas prate i pomažu i svim građanima Grada Velike Gorice želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu – čestita Mladen Čunčić, voditelj Hrvatskoga pjevačkog društva “Kučani” i zbora “Sv. Cecilija”.

Kako tradicionalne božićne napjeve poput “Oj pastiri”, “Veselje ti navješčujem”, “Danas se čuje događaj novi”, tako smo čuli i nove. KUD “Dučec” tek je drugi put izveo “Turopolski Božić” autora stihova Tomislava Galekovića i skladatelja Ivice Đuričića. Skladba je praizvedena na ovogodišnjem božićnom koncertu mraclinskog KUD-a. Kud “Čiče” iz Novoga Čiča i Udruga “Turopoljska tradicija” okupljenima su predstavili žive jaslice.

bozicugorici-1
“Božić u Gorici” prilika je da se društva i ansambli predstave najširoj publici. – Turistička zajednica Zagrebačke županije podupire manifestacije koje se tiču Adventa i sve koje se odvijaju tijekom Adventa u Županiji zato što je to jedan vid privlačenja turista. Vid prezentiranja tradicijske baštine, u ovom slučaju glazbene, vrlo je zanimljiv domicilnom stanovništvu, a oni sa sobom dovode ljude iz drugih gradova i inozemstva. Mi to svesrdno podupiremo. Novogodišnja poruka? Budite si dobri! – poželjela je svima Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Pred solidno popunjenom Gradskom sportskom dvoranom sudionici su koncerta zajednički otpjevali “Narodi nam se”. Djelić atmosfere prenosimo galerijom.

bozicugorici-36
bozicugorici-35
bozicugorici-34
bozicugorici-33
bozicugorici-31
bozicugorici-32
bozicugorici-30
bozicugorici-29
bozicugorici-28
bozicugorici-27
bozicugorici-26
bozicugorici-25
bozicugorici-23
bozicugorici-22
bozicugorici-21
bozicugorici-24
bozicugorici-20
bozicugorici-19
bozicugorici-18
bozicugorici-17
bozicugorici-16
bozicugorici-15
bozicugorici-14
bozicugorici-13
bozicugorici-12
bozicugorici-11
bozicugorici-10
bozicugorici-9
bozicugorici-8
bozicugorici-7
bozicugorici-6
Foto: Zlatko Srbelj
bozicugorici-4
bozicugorici-3
bozicugorici-2
bozicugorici-1