Prijava

Vaša prijava

Pao je prvi ovogodišnji snijeg


Nakon jučerašnje najave meteorologa, snijeg je ovaj put doista zabijelio naše krajeve. Poslije sunčanog ponedjeljka i oblačne noći u kojoj je prvo počela padati kiša, snježne pahuljice razveselile su mnoge. Bijelo jutro osvanulo je na širem velikogoričkom području. Pala su svega dva do tri centimetra snijega što je dovoljno za male dječje radosti s jedne strane i olakšanje mnogim vozačima s druge. Ceste su naime prohodne, no iz HAK-a upozoravaju na dodatan oprez te savjetuju vozače da prilagode brzinu i način vožnje, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Snijeg u ozujku vukomericke gorice (16)
Također podsjećaju da će za vrijeme održavanja utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu od danas do četvrtka 5. siječnja biti zabranjen promet u Ulici Bliznec i na Sljemenskoj cesti, od Ulice Bliznec do prilaza Kraljičinom zdencu. Privremena organizacija prometa povremeno će se provoditi i na Gračanskoj i Markuševečkoj cesti te u ulicama Ksaverska, Jandrićeva i Mlinovi.

Prva vožnja ženskog slaloma je na rasporedu danas u 13 sati, a najboljih 30 plasirat će se u drugu vožnju u 16.15. U središtu Zagreba traju pripreme za proslavu 50 godina od prve utrke u FIS Svjetskom kupu u alpskom skijanju u sklopu čega će se 4. siječnja u 19.45 sati održati revijalna utrka skijaških legendi u Bakačevoj ulici.