Prijava

Vaša prijava

DHMZ upozorava na obilne padaline


Služba za vremenske analize i prognoze Državnog hidrometeorološkog zavoda upozorila je na obilnije oborine koje nas očekuju sutra i u subotu. Promjenu vremena osjetili smo već danas jer je topliji zrak s jugozapada donio i više dnevne temperature koje su se kretale oko 6 Celzijevih stupnjeva. U gorju se povremeno očekuje susnježice, a potom i snijeg. Puhat će uglavnom umjeren, mjestimice na udare jak i olujan jugozapadnjak i zapadnjak.

– Tijekom petka i u noći na subotu u gorju je izgledno i stvaranje snježnog pokrivača visine od 15 do 35 cm, lokalno i više. Upozoravamo da će i u ostalim kopnenim područjima također biti kiše koja se može smrzavati u dodiru s tlom, a poslijepodne će uz zahladnjenje prelaziti u susnježicu i snijeg. Pritom se očekuje stvaranje snježnog pokrivača visine i do 25 cm – upozorili su iz DHMZ-a.

Prema Meteoalarmu, na zagrebačkom području za sutra je izdano narančasto upozorenje što znači da se očekuje stvaranje novog snježnog pokrivača većeg od 15 centimetara.

gorica snijeg zima (4)

Sutra će u unutrašnjosti od sredine dana puhati umjeren, na udare i jak sjeverac i sjeveroistočnjak. U nedjelju nam dolazi kratkotrajno smirivanje vremenskih prilika, a zatim od ponedjeljka slijedi novo zahladnjenje i povremene oborine: snijeg u unutrašnjosti, a na Jadranu uz kišu mjestimice susnježica i snijeg.

Iz DHMZ upozoravaju da su u noći s četvrtka na petak i s petka na subotu na Jadranu mogući mjestimice i jači pljuskovi i grmljavina te da lokalno može pasti između 70 i 100 mm kiše. Razmjerno hladno i vjetrovito vrijeme nastavit će se i sljedeći tjedan, a izgledno je i do kraja siječnja.