Prijava

Vaša prijava

Otkriven ubojica Ante Škembera


Muškarac star 60 godina s područja Novog Zagreba osumnjičen je za ubojstvo 29-godišnjeg Ante Škembera iz Velike Gorice. Osumnjičenik, kojeg mladić nije poznavao, nije se sam predao policiji, već ga je ona pronašla na osnovu provedenih istražnih radnji. Isti nije bio kod kuće već na području mora, a pri uhićenju je dobrovoljno predao nož kojim je počinjeno ubojstvo kao i odjeću koju je imao tijekom počinjenja zločina.

– Na mjestu događaja nismo našli gotovo ništa, čak ni tragove krvi. U vrlo kratkom roku službenici su rekonstruirali taj dan i utvrdili su da je mladić u neposrednoj blizini mjesta proveo neko vrijeme, točnije u Dugavama po kafićima. Nismo znali kako i na koji način je došao na ovo mjesto – rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Antun Čavčić i dodao da su događaje utvrđivali uz pomoć kamera.

Osumnjičenik je bio putnik autobusa linije 268 u koji je Ante htio uči, no na ulazu se sukobio s vozačem. Kako je policija izvijestila, 60-godišnjak je odmah nakon sukoba Škembera s vozačem autobusa izašao iz vozila, zadao mladiću ubodnu ranu nožem i potom se vratio u autobus. Na upit novinara jesu li ostali putnici vidjeli što se dogodilo, Željko Prša ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave zagrebačke je rekao kako je korištenje noža bilo teško uočljivo – Niti vozač niti putnici iz autobusa nisu primijetili da se to dogodilo.

Osumnjičenik do sada nije kažnjavan. Večeras u 21 sat bit će priveden i ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Zbog opasnosti od bijega bit će zatražen i istražni zatvor.