Prijava

Vaša prijava

Velikogoričani zatočeni u busu ZET-a zbog švercera


Imam pokaz i zbog onih bez karte sam kasnila na posao, žali se putnica. U ZET-u kažu da je vozač bio dužan pričekati policiju

–Autobus je stao i nije se pomaknuo s mjesta dok policija nije stigla i zatražila osobne dokumente od putnika koji nije imao kartu. Ja, a i mnogi drugi putnici našli smo se kao taoci ZET-a i još zakasnili na posao – revoltirano je ispričala Željka koja se našla u autobusu linije 268 za Veliku Goricu kad je počela kontrola karata.

Kako kaže, ona ima godišnji pokaz i nije dužna stajati u autobusu dok se čeka da se nezakonita vožnja jednog putnika ne riješi. Međutim, objašnjava glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić, vozač autobusa postupio je po pravilima.

– Ako putnik nema valjanu voznu kartu i ne želi izaći iz vozila, vozač autobus mora zaustaviti i čekati dok ne dođe policija, koja dalje postupa s putnikom – poručio je Jurić te dodao kako se ispričava svim ostalim putnicima na mogućim neugodnostima.

Jedan od načina kojim je ZET htio stati na kraj putnicima koji se voze bez karata jest ukidanje plaćanja prijevoza SMS-ovima. Iako su najavljivali da će se takav način plaćanja karte ukinuti samo privremeno, glasnogovornik kaže kako još neko vrijeme neće postojati takva mogućnost.

Također, najavio je i pojačane autobusne linije prema gradskim grobljima ususret blagdanu Svih svetih, i to već od ponedjeljka, prenosi vecernji.hr.