Prijava

Vaša prijava

Učenici i studenti od danas mogu produljiti ZET-ovu pretplatnu kartu


ZET je danas započeo s procedurom produljenja postojećih i izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima za novu školsku i akademsku godinu 2017./2018.

Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u gradskim poglavarstvima.

– Napominjemo, kako su učenici i studenti s prebivalištem na području gradova Velika Gorica i Zaprešić, za prvu godinu škole ili fakulteta obvezni radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi Grada – istaknuli su u ZET-u.

Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila ne trebaju ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već mogu obaviti potrebno ažuriranje podataka na postojećoj pretplatnoj karti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina ako se nalaze u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.

Iz ZET-a podsjećaju da učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a ili na kioscima Tiska i iNovina.

– Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika. Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu – napominju u ZET-u.

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada, a daljnje produljenje profila preduvjet je za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona.
Zahtjeve s uputama za izdavanje ili produljenje statusa učeničkih i studentskih pretplatnih karata kao i druge informacije možete pronaći ovdje.

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike