Prijava

Vaša prijava

Četiri vozača ostala bez vozačke, jedan se trijeznio u policijskoj postaji


Protekloga vikenda su, na području Policijske postaje Velika Gorica, provedene preventivne akcije “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”. Utvrđeno je ukupno 15 prekršaja od kojih su četiri prekršaja vožnja pod utjecajem alkohola. Jedna osoba uhvaćena je s koncentracijom alkohola u krvi između 0,01 te 0,5 promila, dvije osobe od 0,51 do 1 promil te jedna osoba s više od 1,51 promil.

– Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila (1976. godište) u Velikoj Gorici, Zagrebačka kod kućnog broja 115, u koncentraciji od 1,72 g/kg. Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja – poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Od ostalih prekršaja zabilježeni su nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i to četiri puta, dva prekršaja nepropisnog parkiranja, dva isteka važenja prometne dozvole te još tri ostala prekršaja. Tijekom provođenja ovih akcija nije se dogodila niti jedna prometna nesreća.

Objava Četiri vozača ostala bez vozačke, jedan se trijeznio u policijskoj postaji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.