Prijava

Vaša prijava

Hodočasnici sutra ujutro kreću prema Mariji Bistrici


Prije izlaska sunca, sutra u 5 sati, vjernici iz velikogoričkih župa krenut će na svoje 26. zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu. Zahvala je to Majci Božjoj što je Veliku Goricu sačuvala od ratnih stradavanja u Domovinskom ratu.

Put od Velike Gorice do svetišta u Mariji Bistrici dug je 40-ak kilometara pa će hodočasnici cijelim putem imati policijsku pratnju.

Hodočasnici će se kretati sljedećom trasom: Velika Gorica – Rakarje – Kobilić – Šćitarjevo – autocesta A3 (izlazak na 37. km + 700 m) – autocesta A4 – čvor Popovec – Soblinec – stanka kod benzinske  postaje Galić – Prepuštovec – Kašina – Laz – Marija Bistrica. Organizirana kolona hodočasnika autocestom A3 i A4  kretat će se desnom stranom kolnika odnosno zaustavnim trakom u redovnom režimu prometa. Dolazak hodočasnika na autocestu očekuje se oko 8 sati.

– Molimo vozače koji će 2. rujna 2017. od 8 sati prometovati navedenom dionicom trase kretanja hodočasnika na povećan oprez u prometu i pridržavanje prometnih pravila te dosljedno postupanje po uputama policijskih službenika i redarske službe – zamolili su u PUZ-u.

Hodočasnici bi u Mariju Bistricu trebali stići oko 17 sati.

Objava Hodočasnici sutra ujutro kreću prema Mariji Bistrici pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.