Prijava

Vaša prijava

U goričkim osnovnim školama 66 učenika imat će pomoćnika u nastavi


Gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić danas je potpisao Ugovor kojim su za projekt “Svako dijete ima pravo na obrazovanje” odobrena sredstva u iznosu od 9 422 774,40 kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 8 009 358,24 kn, za razdoblje od četiri godine.

Prvoga dana školske godine djecu s teškoćama u razvoju dočekat će njihovi pomoćnici u nastavi jer su i ove godine za njihov rad osigurana financijska sredstva. Većina sredstava osigurana je iz Europskog socijalnog fonda u okviru projekta “Svako dijete ima pravo na obrazovanje”, a dijelom će se potrebe za pomoćnicima financirati iz gradskog proračuna.

– Projekt predviđa financiranje pomoćnika u nastavi za 53 djece u naredne četiri školske godine u svim osnovnim školama Grada Velike Gorice. Važno je naglasiti da će se iz gradskog proračuna financirati plaće za još 13-ero pomoćnika u nastavi, za što će se osigurati još oko 450.000,00 kn, čime se nastavlja praksa osiguravanja pomoćnika u nastavi svakom učeniku koji ima takvu potrebu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Projekt je izuzetno važan za Veliku Goricu, za sve naše osnovne škole jer se zahvaljujući njemu djeca s teškoćama u razvoju uspješno školuju u blizini svoga doma uz podršku pomoćnika u nastavi, među svojim vršnjacima. Time se na najbolji način ostvaruje ideja o inkluzivnom odgoju i obrazovanju kao i o potrebi i važnosti izjednačavanja mogućnosti obrazovanja za svu djecu.

Objava U goričkim osnovnim školama 66 učenika imat će pomoćnika u nastavi pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.