Prijava

Vaša prijava

FOTO Doge, terijeri, rotvajleri i dobermani na Specijalnoj izložbi pasa u centru Gorice


Specijalna izložba pasa II. i III. FCI skupine održana je ove nedjelje u školskom dvorištu Habdelića i Kvaternika. Velika Gorica bila je domaćin brojnim izlagačima koji su pokazali 120 pasa, redom terijera, šnaucera, rotvajlera, doga, dobermana te još dosta, ljudima manje poznatih pasmina. Velik broj bio je i autohtone pasmine tornjak, koja se na ulicama grada, rijetko viđa.

Ni kišovito vrijeme, koje je zadalo muke pri organizaciji u subotu, nije spriječilo organizatore da nedjelja prođe u savršenom redu. Izloženi psi osvajali su kandidature za mlade ili odrasle hrvatske šampionate, a ocjenjivali su ih specijalni suci. Ovogodišnja novost bila je dječja izložba na kojoj su djeca imala priliku pokazati umijeće vođenja pasa i odnosa s njima.
Izložba je privukla izlagače i izvan granice Hrvatske, ali i veliki broj Velikogoričana koji su iskoristili izložbu za razgovor s njima. – Zadovoljni su svi, a što je najbitnije sami izlagači. Od samog prostora do samog ambijenta na izložbi pasa, atmosfere. Mi kao članovi kluba smo vrlo, vrlo zadovoljni – ispričao je veterinar Tino Kotaran, predsjednik Kinološkog kluba Velika Gorica.
Kotaran je komentirao i velikogoričko “No kill” sklonište za životinje koje je ovo ljeto otvoreno u Jagodnom. Adekvatno je pripremljen za pse koji se ondje nalaze. – Sigurno je Grad organizirao adekvatno obrazovane ljude koji će voditi to sklonište kako bi ljudima objasnili koja je pasmina za njih, koji je tip psa za njih, a to je bitno. Nije isto živite li u malom prostoru, s dvorištem ili bez njega. Svaki pas iziskuje posebne potrebe – objasnio je Kotaran.

Sama izložba imala je i humanitarni karakter. “Udruga Renato – kuhari bez granica” pripremila je ukusna jela, a sav prihod od prodaje istih ide upravo toj udruzi. Dio prihoda od izložbe, bit će doniran Goričkom Đaku prvaku.

– Sljedeće godine izložbu planiramo podignuti na još veći nivo. Planiramo uzeti još FCI skupina kako bi ljudi mogli vidjeti i druge pasmine koje su specifične prema svome izgledu, karakteru i slično. Ovakav odaziv može nam biti poticaj za dalje, kao i potpora uprave Grada koja nam je pomogla da to organiziramo kako treba – najavio je Kotaran.
Ova izložba bila je poticaj najmlađim Velikogoričanima da stvore odnos sa životinjama te nauče više o psima, vide kakve pasmine postoje te pronađu svog idealnog dlakavog prijatelja.

Foto: Mario Žilec

Objava FOTO Doge, terijeri, rotvajleri i dobermani na Specijalnoj izložbi pasa u centru Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.