Prijava

Vaša prijava

FOTO Radovi u Porinovoj ulici završavaju sljedeći tjedan


Sljedeći tjedan bit će gotov dio Porinove ulice koji se rekonstruira od početka travnja. Za radove je, do sada, potrošeno oko dva milijuna i 120 tisuća kuna, a toliko će još trebati i za uređenje drugog dijela.

– Porinovu ulicu smo u zahvatu od 220 metara u potpunosti rekonstruirali. Izgrađen je oborinski kanal od 420 metara i stvorili su se uvjeti da se ovaj prvi dio ulice, do župnog dvora, odnosno od Kolareve do parkirališta ispred, u potpunosti uredi, a sada je pred nama druga faza – ispričao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

U planu je, osim drugog dijela ulice, urediti i pristupne ulice koje vode prema Trgu Stjepana Radića. Na terenu je gradonačelnik razgovarao s građanima i vlasnicima kuća te im se zahvalio. – Zahvaljujem im se na strpljenju svih ovih desetljeća koliko su čekali da se ulica napravi i obećavam da ćemo je sljedeće godine izgraditi do samog kraja, odnosno do Kolodvorske ulice – poručio je gradonačelnik te naglasio da se još trebaju urediti imovinsko-pravni odnosi.
S radovima u Porinovoj gradonačelnik je zadovoljan. – Ovo što mogu vidjeti i što nadzor kaže, to je kvalitetno napravljeno. Prvi sloj asfalta je postavljen, doći će i drugi sloj do utorka, 12. rujna kada će biti završeni svi radovi, postavljena signalizacija, uređena hortikultura. I ovo će biti jedan lijep i uredan kvart – najavio je Barišić.
Stanovnik susjedne Kolodvorske ulice u gradsku četvrt Braće Radića doselio je 1968. godine kada su se ondje nalazile močvare i jezera. Dobro je upoznat s problemima koje ova četvrt godinama ima. Zadovoljan je kvalitetom odrađenih radova, ali je upozorio na jedan problem u njegovoj ulici. – Vidjet ćemo da ne bude kao u Kolodvorskoj, na križanju ulica gdje su dobro napravili, ali nakon prve kiše poplavi. Po svemu sudeći, bolje da rade po malo, ali kvalitetno – poručio je Ivica Melaković koji je naglasio kako kod Crkve sv. Petra i Pavla fale ležeći policajci kojima bi se osigurala sigurnost djece u prometu.
Velikogoričanin Živko Šimunović ispričao nam je anegdotu koju je ovog ljeta, tijekom radova, imao sa svojim sugrađaninom koji je cijeli život u Njemačkoj proveo radeći ovakve ceste. – Izašao je sa štapom i ja ga pitam: “Tomo, je l’ prebrzo rade?”. Bilo je ljeto pa su se radovi malo usporili. Kaže on: “To ti ne znam prijatelju, ali znam da se radi kao u Njemačkoj ovog puta.” Sve je rekao tim riječima. Ja tom čovjeku skidam kapu jer je znao što je raditi cestu. Ovaj dio je jako kvalitetno napravljen, samo trebamo i takav nastavak. Ovo je tek trećina glavnog kolnika – ispričao je Šimunović.

Objava FOTO Radovi u Porinovoj ulici završavaju sljedeći tjedan pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.