U široj okolici Velike Gorice, točnije na stadionu NK Vatrogasac u Kobiliću ove nedjelje igra se prvo kolo Hrvatske lige australskog nogometa.

Velikogorički klub VG Bombers organizirao je dvije utakmice koje će se igrati od 12 do 16 sati. U prvoj utakmici, koja počinje u 12 sati, snage će odmjeriti Sesvete Double Blues i Zagreb Cvjetno Dockers. U 14 sati počinje druga utakmica u kojoj će domaćini, VG Bombersi i Zagreb Hawksi pokazati tko je bolji.

Ulaz na utakmice je besplatan. – Naravno, uz zanimljive utakmice, u ponudi će biti razne gastronomske delicije, u ovom slučaju ćevapi s lukom i ajvarom. Točit će se pivo, vino, vode, rakija itd. Bit će super, dođi i ti! Vidimo se – poručio je Tomislav Nedić, predsjednik, trener i igrač kluba VG Bombers.

Australski nogomet spoj je više sportova – nogometa, rukometa, rugbyja, američkog nogometa, a ima čak i elemenata borilačkih vještina. Sport je dinamičan, igra se jajastom loptom, dopušteno je gotovo sve, a golovi se zabijaju isključivo nogom.

Podsjećamo, članovi kluba VG Bombers prošli mjesec osvojili su zlato za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u australskom nogometu održanom u Melbourneu u Australiji.

Objava Australski nogomet ove nedjelje igra se u Kobiliću pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.