Prijava

Vaša prijava

Djeca u Visokom brijegu dobit će novo igralište


Novo igralište u Ulici kneza Ljudevita Posavskog bit će završeno za mjesec dana. Dogovoreno je to na današnjem sastanku predstavnika Grada Velike Gorice i roditelja čija djeca u kvartu Visoki brijeg nemaju prostor za igru i druženje.

– Roditeljima je predstavljen idejni projekt koji sadržava prostor za igru najmlađih i travnatu površinu za igru s loptom. Uz dodatne prijedloge roditelja, koji su molili nadopunu sprava za igru kao i dodatnu zaštitnu ogradu, usuglašena je konačna verzija projekta. Po dobivanju dozvola i odabira izvođača, Grad će započeti s radovima, a završetak igrališta predviđen je u roku mjesec dana – priopćili su iz Grada.

Na sjednici Gradskog vijeća u srpnju ove godine, na aktualnom satu, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, rekao je da će novo igralište biti preko puta Komunalnog centra.

– U Matoševoj ulici imali smo problem oko dječjeg igrališta koje je smješteno uz samu zgradu na brojevima od 6 do 8. Tu je dolazilo do problema između stanara, samih roditelja i djece koja su se igrala neposredno ispred zgrade. Na inicijativu Policijske postaje u Velikoj Gorici održan je sastanak s roditeljima i stanarima. Dogovoreno je da se sporno igralište makne sa sporne lokacije što se i dogodilo sredinom lipnja. Nova lokacija igrališta bit će u Ulici kneza Ljudevita Posavskog, na zelenoj površini preko puta Komunalnog centra. to će biti adekvatno igralište za gradsku četvrt Miljenko Granić jer ondje stanuje velik broj sugrađana s malom djecom. Trenutno je u fazi izrada glavnog projekta. Dječje igralište bit će veličine 350 metara kvadratnih, a uz njega će se nalaziti malo nogometno igralište 15×7 metara i bit će posebno ograđeno. Roditelji su zadovoljni spomenutom lokacijom – odgovorio je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec zastupniku Darku Bekiću na sjednici Gradskog vijeća 19. srpnja.

Objava Djeca u Visokom brijegu dobit će novo igralište pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.