Ove nedjelje je na stadionu Nogometnog kluba Vatrogasac u Kobiliću odigrano prvo kolo Playoffa australskog nogometa. Za naslov prvaka borile su se četiri najbolje ekipe iz cijele Hrvatske.

Odigrane su dvije utakmice – između Sesvete Double Bluesa i Zagreb Cvjetno Dockersa te VG Bombersa i Zagreb Hawksa. Pobijedili su Sesvećani i Goričani koji su iz natjecanja izbacili Hawkse. Sesvete su izborili direktan prolazak u finale, dok će svoje mjesto u finalu Goričani morati izboriti u utakmici protiv Dockersa.
Sesvete Double Blues – Zagreb Cvjetno Dockers 119:60
VG Bombers – Zagreb Hawks 91:71

– Mi smo spremni osvojiti prvo mjesto, iako su Sesvete dosta jaki protivnici. U zadnje dvije godine naporno treniramo. Iz Grada su nam dali ovaj teren. Tu treniramo navečer, oko 20 sati kreće trening, upale nam reflektore. Treninzi navečer nam puno znače jer smo preko dana svi zauzeti, imamo i dosta studenata – ispričao je Tomislav Nedić, predsjednik, trener i igrač kluba VG Bombers. U nedjelju, 17. rujna odigrat će se drugo kolo, odnosno utakmica za finale, a Dockersi i Bombersi snage će odmjeriti na terenu Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Finale se igra tjedan dana poslije u Kobiliću.Iz goričkog kluba poručuju da broj članova u klubu raste te da na treninge dolaze čak i Zagrepčani, a da su svi zainteresirani dobrodošli te im se mogu javiti putem Facebook stranice.

Objava FOTO Playoff australskog nogometa odigran u Kobiliću pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.