Prijava

Vaša prijava

FOTO Kravarsko proslavilo blagdan Uzvišenja Svetoga Križa


U Kravarskom je svečanom svetom misom proslavljen blagdan Uzvišenja Svetoga Križa. U svečanoj povorci od Osnovne škole Slavka Kolara do središta Kravarskog, učenici, njihovi učitelji, roditelji i drugi mještani došli su do crkve Uzvišenja Svetoga Križa gdje su prisustvovali svetoj misi. Tradicionalno proštenje posjetili su i gosti iz okolnih naselja i općina. Svečano će biti i u nedjelju kada će se održati središnja proslava Dana Općine Kravarsko i svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Planova je dosta, iako smo najveći dio riješili. Sad nam je cilj poboljšati uvjete života u Općini, odnosno kvalitetu života mladima koje smo malo zapostavili jer smo radili na značajnim projektima kao što su struja, voda, plin – rekao nam je Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko

Posljednjih 20-ak godina na području Općine asfaltirano je preko 50 kilometara prometnica. Jedan od gorućih pitanja svakako je bila i vodoopskrba. Preostalo je još riješiti problem 20-ak objekata koji nemaju mogućnost priključiti se na javni vodovod. Zadnjih godina saniraju se i brojna klizišta. Najveće je bilo ono na mjesnom groblju gdje je uništeno čak 200 grobnih mjesta te su bile potrebne i ekshumacije.

– Za tu investiciju smo od europskog fonda dobili dobili sredstva bez kojih sigurno ne bismo mogli završiti taj projekt. A i ovih osam klizišta koje smo djelomično sanirali, jedan dio nam je pomogla Županija, ali najveći dio smo nažalost uložili iz sredstava koja smo dobili od legalizacije objekata. Ta su sredstva trebala biti uložena u izgradnju nove infrastrukture, no ona su potrošena na tu elementarnu nepogodu i ta klizišta koja su nam uzela četiri godine razvoja Općine Kravarsko – rekao je Kolarec.

Zahvaljujući investiciji Hrvatske elektroprivrede, stanovnici Općine Kravarsko uskoro više neće imati problema s opskrbom električnom energijom.

– Kompletna mreža visokonaponska na području Općine Kravarsko, odnosno naselja Barbarići, Podvornica, Pustike, Kravarsko, Novo Brdo, Žitkovčica su spušteni pod zemlju tako da u narednom periodu kada god se budu događale kakve elementarne nepogode struje ne bi smjelo nestajati budući da je niskonaponska mreža već zamijenjena u velikom dijelu, odnosno izgrađeno preko 50 kilometara visokonaponske mreže. Sad je ona skroz spuštena u kablove i trebala bi biti spuštena do 10. mjeseca ove godine.

Vodstvo Općine ima mnogo planova jer cilj im je poboljšati uvjete života za sve stanovnike te zadržati mlade. Ljepote ovoga kraja privlače mnoge pa su i brojni vikendaši postali stalni stanovnici Općine. 28-godišnja Marija ovdje oduvijek živi, a kvaliteta života u Kravarskom za nju je nezamjenjiva.

– Super je ovdje živjeti iz razloga što smatram da Kravarsko nudi brojne mogućnosti mladim obiteljima. Najbitnije je to da je Kravarsko jedna zdrava i sigurna okolina što je najbitnije za mlade roditelje i mlade obitelji. Najveća vrijednost Kravarskog su sami njegovi žitelji koje odlikuje dobronamjernost, srdačnost i uvijek su svi međusobno spremni jedni drugima pomoći što je najveća kvaliteta ovoga mjesta.

Svi oni u nedjelju će se moći družiti na sportskim i kulturnim događanjima

u Kravarskom povodom proslve Dana Općine. U 9.30 DVD Kravarsko imat će Dan otvorenih vrata, nastupit će KUD Kravarsko, dok će poslijepodne zaigrati malonogometne ekipe iz mjesnih odbora Općine Kravarsko. Nedjelja je rezervirana i za najmlađe vatrogasce Župe Kravarsko koji će na natjecanju pokazati svoje znanje i vještine. Ujutro, u 8 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće za sve poginule branitelje, dok će svelana sveta misa biti u 8.30.

Objava FOTO Kravarsko proslavilo blagdan Uzvišenja Svetoga Križa pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.