Prijava

Vaša prijava

FOTO Nova predstava Scene Gorica – “OtpisaNE”


Kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena Gorica u koprodukciji pripremaju novu predstavu “OtpisaNE”. Predstava je nastala prema tekstu Renata Baretića i u režiji Nikole Zavišića. Pretpremijerno će biti izvedena 13. listopada u Gradskom kazalištu Zorin dom te 14. listopada na goričkim daskama. Premijerno će u Zagrebu biti prikazana 15. listopada na Sceni Vidra.

– Hassan, netipični migrant iz Sirije, bivši beogradski student, na svojem ilegalnom putu prema Njemačkoj i trima ženama koje najviše voli, nakratko zapinje u Zagrebu, okružen trima ženama koje nikad prije nije sreo. One mu požele pomoći, svaka na svoj način i svaka iz svoje potrebe da – barem u ovom slučaju – bude korisna. A Hassan, iako zahvalan, želi od njih čim prije pobjeći – radnju predstave opisuju iz Scene Gorica.
Lavina zastrašujućih i pretužnih informacija o mukama bliskoistočnih migranata u sebi sasvim sigurno krije i pregršt komičnih situacija, a “OtpisaNE” su pokušaj rekonstruiranja jedne od najneobičnijih među njima. Izmišljene, ali i sasvim moguće u svijetu punom straha, prijateljstava, predrasuda, žudnje, ambicija i nesporazuma. “OtpisaNE” će vas nasmijati, ali i nagovoriti da pokušate sami sebe zamisliti u sličnim okolnostima.
Vrhunski glumački ansambl čine Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički te jamče ozbiljnu zabavu.
Scenografkinja i kostimografkinja predstave je Irena Kraljić, oblikovanje tona i glazbu potpisuje Willem Miličević, a oblikovanje svjetla Nikola Zavišić. Predstava je nastala zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Grada Velike Gorice i Ministarstva kulture te sponzora.

Foto: Scena Gorica

Objava FOTO Nova predstava Scene Gorica – “OtpisaNE” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.