Prijava

Vaša prijava

Predstavljen novi načelnik PUZ-a Marko Rašić


Najveću policijsku upravu u Hrvatskoj – Policijsku upravu zagrebačku, s preko milijun stanovnika, vodit će novi načelnik Marko Rašić. Na mjesto načelnika najveće uprave u državi Marko Rašić dolazi s mjesta načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke kojom je rukovodio posljednjih devet godina, a u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova je od 1985. Njega je danas medijima predstavio glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

– Sigurnost u Policijskoj upravi zagrebačkoj izravno utječe na stanje sigurnosti u cijeloj Republici Hrvatskoj i stoga je Marko Rašić s bogatom policijskom karijerom, iskustvom i nizom dužnosti u sustavu Ministarstva najbolji kandidat za još bolje stanje sigurnosti u policijskoj upravi, u kojoj turistička sezona traje cijelu godinu – rekao je Milina.

foto: PUZ

Novoimenovani načelnik Rašić zahvalio je ministru i glavnom ravnatelju na ukazanom povjerenju, koje će kako je rekao, nastojat opravdati na način da će zajedno sa svojim suradnicima učiniti iskorak u proaktivnom postupanju te staviti naglasak na prevenciju kažnjivih radnji. Također je iznimno bitnom naglasio suradnju s lokalnim i državnim institucijama, kao i braniteljskim udrugama i nevladinim organizacijama.

Objava Predstavljen novi načelnik PUZ-a Marko Rašić pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner