Prijava

Vaša prijava

U Kravarskom za sada stabilno, nema opasnosti od novih klizišta


Kiša koja pada već danima i stvara velike probleme diljem Hrvatske, za sada nije prouzročila veće štete na području Općine Kravarsko. Kako doznajemo od načelnika Vlade Kolarca, jake kiše nisu pogodile to područje pa straha od novih klizišta za sada nema. Podsjetimo, prije četiri godine Općina je pretrpjela velike štete uslijed nekoliko desetaka klizišta koja su se pojavila. Najteže je bilo u samom Kravarskom gdje se aktiviralo klizište na mjesnom groblju. Od ukupno 85 klizišta, od koji je na prometnicama bilo 15, ostala su još dva za sanirati.

Općinu su ove godine pogodile dvije elementarne nepogode, jedna u ožujku zbog pojave mraza, a druga ovog ljeta zbog dugotrajne suše. I treća bi mogla biti proglašena i to zbog tuče koja je pala na ovo područje proteklog vikenda.

– U subotu smo imali dosta jaku tuču, najviše su stradali automobili i krovovi kuća, no straha od odrona nema jer nije kod nas palo još tako puno kiše. Što se tiče elementarnih nepogoda, još zbrajamo štete od suše. Onaj kukuruz koji tada nije stradao, sad ga je dotukla tuča. Danas i sutra prikupljamo podatke s terena – rekao nam je načelnik Kolarec.

Hoće li Općina proglasiti još jednu elementarnu nepogodu, treću ove godine, znat će se nakon što se zbroje sve štete. One od suše, možete prijaviti do 25. rujna putem ovog obrasca.

Objava U Kravarskom za sada stabilno, nema opasnosti od novih klizišta pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.