Prijava

Vaša prijava

Velikogorički policajci uhvatili tri provalnika


Policijski službenici kriminalističke policijske Policijske postaje Velika Gorica proveli su i izvršili kriminalističko istraživanje te su utvrdili tri počinitelja kaznenih djela počinjenih proteklog vikenda. Riječ je o pokušaju provale u prostorije Dinamo Hidrela te o provali u Vatrogasni dom DVD-a Novo Čiče.

U subotu, 16. rujna između 20 i 23 sata izvršen je pokušaj provale u Nogometni klub Dinamo Hidrel. Počinitelj je prišao ulaznim vratima prostorije koja se koristi kao kafić te je demontirao zaštitnu rozetu na ulaznim vratima te si je time omogućio pristup cilindričnom ulošku kojeg je namjeravao polomiti. Odustao je od daljnje namjere te nije izvršio kazneno djelo do kraja i ništa nije otuđio.

Dan kasnije, u nedjelju PP Velika Gorica zaprimila je dojavu o provali u prostorije DVD-a Novo Čiče u Velikogoričkoj 49 u Novom Čiču. Policijski službenici su dolaskom na mjesto događaja utvrdili da je počinitelj u poslijepodnevnim satima prišao sa stražnje strane objekta prozoru Vatrogasnog doma koji je obio i otvorio. Ušao je unutrašnjost te je iz prostora skladišta otuđio tri ručne UKV veze marke Motorola. Nastala šteta bila je dvije i pol tisuće kuna.

– Tijekom istraživanja pronađene su otuđene UKV veze koje su i vraćene pripadnicima DVD-a u Novom Čiču. Utvrđeno je i da su počinitelji mlađe životne dobi s područja Velike Gorice. Tijekom ovog istraživanja ustanovljeno je da su osim ova dva kaznena djela, isti počinitelji provalili u NK Dinamo Hidrel početkom rujna i sredinom travnja ove godine. Početkom rujna ukradeno je stolno računalo koje je tijekom istraživanja pronađeno i vraćeno odgovornim osobama NK Dinamo Hidrela – ispričao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Protiv počinitelja koji su maloljetnici i mlađi punoljetnici bit će podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznenih prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Objava Velikogorički policajci uhvatili tri provalnika pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.