Simboličnom sadnjom drveta gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u društvu suvlasnika tvrtke Meridian 16 Richarda Teichmanna i direktora prvog investitora – Fas Logistika d.o.o. Kristijana Stipaničića, otvorit će radove u prvoj zelenoj poslovnoj zoni u Hrvatskoj – u Vukovinskom polju.

Tako će se i Velika Gorica, odnosno poduzetnička zona Meridian 16 Business, čija je misao vodilja ”Održivost je budućnost”, priključiti obilježavanju Svjetskog tjedna Zelene gradnje koji se održava od 25. rujna do 1. listopada 2017. godine. Ovogodišnja tema je promoviranje net zero carbon zgrada koje koriste istu energiju, vrlo su učinkovite i ne troše energiju. Tjedanzelenegradnje(WorldGreenBuildingWeek)vodeći jedogađajglobalnog pokretazelenegradnjekojeg organiziraSvjetskisavjetzazelenugradnjuna čelusmrežomod74nacionalnihsavjetazazelenugradnju i njihovih27 000tvrtki članica.

– Svrha Svjetskog tjedna zelene gradnje je podizanje svijesti o zelenim zgradama širom svijeta, naglašavajući kako su najučinkovitije sredstvo za postizanje niza ekoloških, društvenih i ekonomskih ciljeva, do rješavanja problema klimatskih promjena sa svrhom stvaranja održivih domova, poduzeća i zajednice – boljeg mjesta za ljude – rekli su u Meridijanu 16 Business.

Objava Prva zelena poslovna zona u Hrvatskoj privukla prve investitore pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.