Prijava

Vaša prijava

Želite pisati knjige? Imate priliku učiti od najboljih


Kako se postaje piscem?  Što je „ono nešto“ što svaki dobar pisac ima, a vi želite postići? Tko su ljudi koji vas mogu naučiti pisati? I može li se, ma koncu konca, pisanje uopće naučiti?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja vezana uz pisanje možete doznati u ponedjeljak 25. studenoga 2013. u 19.00 sati i to u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica. U posljednjoj ovogodišnjoj tribini „S knjigom na ti!“ gosti su Miroslav Mićanović, voditelj radionica kratke priče u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu (CeKaPe), te dvije mlade spisateljice – Suzana Bosnić i Tajana Obradović. Njihove su ih novinarske i uredničke profesije oduvijek usmjeravale prema pisanju, a odnedavno su ponosne vlasnice vlastitih ukoričenih, i još k tome hvaljenih tekstova!  O tome koliko im je u oslobađanju vlastitog spisateljskog talenta pomoglo sudjelovanje u radionicama kreativnog pisanja, te koliko je za to zaslužno vodstvo „dobrog duha pisanja“ Miroslava Mićanovića, ispitat će ih Darija Žilić.

Miroslav Mićanović (1960.)  je pisac, pjesnik, urednik i književni kritičar. Dugogodišnji je urednik u nakladničkoj kućiMD i urednik časopisa Quorum, a trenutno radi u Agenciji za odgoj i obrazovanje i vodi radionice poezije i kratke priče u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu.

Suzana Bosnić (1976.) je novinarka i spisateljica. Ove godine objavila je zbirku priča „Pod zemljom u velikom cipelama“, o životu kakav jest.  Neke od njezinih priča su i nagrađene.

Tajana Obradović (1971.) je atletičarka, novinarka i urednica sportskih izdanja. Objavila je roman „Cybersex – Čarobna šuma“, roman koji uspoređuju s trilogijom „Pedeset nijansi sive“, ali ona sama ne misli tako. Vlasnica je izdavačke kuće Funditus.