Prijava

Vaša prijava

KUD ”Pleso” u nedjelju će nastupiti na 14. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava


Kulturno-umjetničko društvo ”Pleso” u nedjelju 19. studenog predstavljat će Zagrebačku županiju na 14. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava. U kategoriji izvorne pučke glazbe nastupit će 11 sastava iz drugih županija, a KUD ”Pleso” predstavit će se s tri pjesme: Faljen Isus i Marija/Dubranec-poč. Đurđica Šimić; Devojka, devojka/Buševec-poč. Ankica Leder; Ječam žela, ječam žela/Turopolje-poč. Đurđica Šimić.

U Bjelovar odlaze nakon što su u lipnju u Vrbovcu na Županijskim susretima malih vokalnih sastava bili najbolji u kategoriji izvorne pučke glazbe.

– Za stručno povjerenstvo imali smo najbolji cjelokupni nastup. Nagradili su naš rad i trud kao i našu voditeljicu Tihanu Zubek, te nas poslali na hvale vrijedno takmičenje na razini države. Veselimo se odlasku na smotru, opušteni smo, bez pritiska. Samim tim što idemo već smo moralni pobjednici. Što bude, bit će. Želja nam je da dobro i dostojno predstavimo našu Županiju, Grad Veliku Goricu, kao i naše Pleso – rekla je predsjednica KUD-a ”Pleso” Mira Rakarić

Susreti hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od deset nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a koja je pokrenuta 2004. godine. Želja je bila na jednome mjestu okupiti i prezentirati raznovrsnost i bogatstvo hrvatske vokalne glazbe u najvišoj kvaliteti, raznolikosti kategorija i bogatog repertoara od izvorne pučke glazbe do pjesama klasičnog repertoara i slobodnih stilova i žanrova.

Objava KUD ”Pleso” u nedjelju će nastupiti na 14. Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Na meti kradljivaca kotači, mobiteli i novčanici

Bikovi zamalo srušili vodeći Kvarner