Prijava

Vaša prijava

Splićanka osvojila Albatros za dječji roman “Detektivka lisica: Pet europskih slučajeva”


Za dječji roman “Detektivka lisica: Pet europskih slučajeva” Književnom nagradom Albatros za 2017. godinu nagrađena je mlada spisateljica Ana Pisac.

– “Detektivka Lisica: Pet europskih slučajeva“ zanimljiv je tekst, svojevrsni dječji krimić u kojem se autorica na originalan način poigrava žanrom detektivskog romana. Zgodne priče, humorno intonirane, sa svojim zapletima i obratima prilagođene su dječjoj percepciji – poručuju iz POUVG-a.

Ana Pisac rođena je 1987. godine u Splitu. Osnovnu školu završila je 2002. u Kaštel Gomilici, Srednju strukovnu školu “Blaž Jurjev Trogiranin” 2006. u Trogiru, a 2011. Filozofski fakultet u Splitu, stekavši zvanje magistre primarnog obrazovanja. Piše za djecu i odrasle. Neke od priča za odrasle objelodanila u je u periodici i u zbornicima. Nagrađena je za priče “Na svome mjestu” (2014.) i “Čudak” (2015.). Kratke proze i igrokaze za djecu objavljuje u dječjim časopisima “Smib” i “Prvi izbor”. Ove godine objavljena joj je i zbirka priča za djecu “Od Nove do Nove” u izdanju Alfe.

Nagrada će autorici biti uručena u prosincu ove godine.

Objava Splićanka osvojila Albatros za dječji roman “Detektivka lisica: Pet europskih slučajeva” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.