Prijava

Vaša prijava

FOTO Evo kako je Mičevec odao počast Vukovaru i Škabrnji


Sinoć su se diljem Hrvatske u znak sjećanja na Vukovar, Škabrnju i sve stradale branitelje i civile u Domovinskom ratu palile svijeće. Nisu to propustili učiniti niti Velika Gorica, Buševec, LukavecMraclin i brojna druga velikogorička naselja. No, posebno svečano bilo je u Mičevcu koji je povodom 26. obljetnice pada Vukovara, grada heroja organizirao bogat kulturno-umjetnički program.

– Već tradicionalno se u Mičevcu sjećamo Domovinskog rata, žrtava, Vukovara, Škabrnje, svih gradova koji su u Domovinskom ratu pretrpjeli velike štete i gubitke. Danas mi koji smo živi i zdravi, zahvaljujući njima imamo svoju Domovinu. Smatramo da je ovo dan kojeg apsolutno trebamo poštivati i sjetiti se dana kada je Vukovar pao, odnosno dana kada se Hrvatska uspjela obraniti i pobijediti u Domovinskom ratu i stvoriti Hrvatsku državu – rekao je Vladimir Štarkelj, predsjednik Povijesne postrojbe ban Gašpar Alapić.
Na ovu svečanost u goste su Povijesnoj postrojbi ban Gašpar Alapić došli Gradska straža Bakar 1848., Svetonedeljska garda Petra II. Erdödyja, Samoborska narodna garda, Vitezovi zlatnog kaleža, Kuburaško društvo Tri kralja i Turopoljski banderij.
– Večeras smo se ovdje u Mičevcu na Trgu kardinala Alojzija Stepinca okupili zajedno s ostalim povijesnim postrojbama da položimo svijeće i da u Društvenom domu u Mičevcu započnemo program koji je posvećen hrvatskom vojniku i hrvatskom ratniku kroz stoljeća – objasnio je Štarkelj.
U Crkvi svetog Benedikta održana je sveta misa, učenici iz Područne škole Mičevec održali su kraći dramski program, u čast pobjede Hrvatske održane su počasne plotune, a na kraju su članovi KUD-a Mičevec i Povijesne postrojbe ban Gašpar Alapić izveli časnički bal.

Objava FOTO Evo kako je Mičevec odao počast Vukovaru i Škabrnji pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.