Prijava

Vaša prijava

Pet novih filmova stiže u Kino Gorica


Ovog petka na rasporedu je Matineja za umirovljenike kada je ulaz za sve umirovljenike besplatan. U 11 sati prikazivat će se drama o bezuvjetnoj ljubavi ”Dvorac od stakla” u režiji Destina Daniela Crettona. Uloge su pripale Brie Larson, Woodyju Harrelsonu i Naomi Watts. Oskarovka Brie Larson donosi nam najprodavanije memoare Jeannette Walls u kojima mlada djevojka, pod utjecajem divlje prirode svog disfunkcionalnog oca, pronalazi vatrenu odlučnost da skroji uspješan život po svojim pravilima.

Od petka 24. studenog na rasporedu su novi filmovi. U 18 sati prikazuje se kratki animirani film, u trajanju 22 minute, ”Snježno kraljevstvo: Olafova pustolovina”. Režiju potpisuju Kevin Deters i Stevie Wermers-Skelton. Prvi su zimski blagdani otkad su se ponovo širom otvorile dveri pa Anna i Elsa organiziraju svečanost za sve u Arendelleu. Kad mještani neočekivano rano krenu odlaziti sa zabave kako bi uživali svatko u svojim blagdanskim običajima, sestre shvate kako nemaju vlastitih obiteljskih običaja. Zato se Olaf zaputi češljati cijelo kraljevstvo kako bi natrag donio najbolje običaje i spasio prvi Božić svojih prijateljica…

Nakon njega prikazat će se još jedan animirani sinkronizirani film ”Coco i velika tajna”. Za režiju su zaslužni Adrian Molina i Lee Unkrich. Iz POUVG napominju kako će se filmovi prikazati jedan za drugim po cijeni jedne karte. Unatoč zapanjujućoj obiteljskoj zabrani glazbe, koja traje već generacijama, Miguel sanja o tome da postane vrstan glazbenik kao njegov idol Ernesto de la Cruz. U očajničkom pokušaju da dokaže svoj talent, Miguel se nađe u fantastičnoj, šarenoj Zemlji mrtvih slijedeći tajanstven lanac događaja. Usput upoznaje šarmantnog prevaranta Hectora i oni zajedno kreću na veličanstveno putovanje otkrivanja prave priče o povijesti Miguelove obitelji.

Animirani filmovi prikazat će se i u nedjelju u 18.30, te u utorak i srijedu u 18 sati.

Od 20.15 u petak možete pogledati film Georgea Clooneyja ”Predgrađe”. Glume Matt Damon, Julianne Moore i Oscar Isaac. Isti film prikazat će se i u nedjelju u 20.45 sati te u utorak i srijedu u 20.15 sati. – Suburbicon je mirna, idilična prigradska zajednica s pristupačnim kućama i urednim travnjacima, savršeno mjesto za podizanje obitelji, a u ljeto 1959. godine obitelj Lodge je upravo to učinila. No mirna vanjština zapravo prikriva uznemiravajuću istinu satkanu od izdaje, prevare i nasilja – najavili su film u POUVG.

U subotu, 25. studenog, u 21 sat prikazat će se dokumentarni film ”Glasnije od oružja” u režiji Miroslava Sikavice. – Avioni, tenkovi, bombe, automatske puške, mediji i propaganda bili su oružja u Domovinskom ratu. Ipak, najglasnije bile su pjesme. Jedni su u njima opisivali košmar u kojem su se našli, a drugi su potvrđivali svoju političku lojalnost. Nacionalna radiotelevizija pjesmu je smatrala važnim oblikom političke “borbe” pa ih je naručivala, financirala, snimala i intenzivno emitirala. I dvadeset godina nakon završetka Domovinskog rata njegov soundtrack još uvijek izaziva pozornost i budi emocije – najavili su film u POUVG.

U ponedjeljak 27. studenog nema projekcija.

Objava Pet novih filmova stiže u Kino Gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Do petka moguće probijanje zvučnog zida