Prijava

Vaša prijava

Sutra saznajte koja je tajna Betlehemske zvijezde


U Gradskoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta sutra će se održati predavanje “Tajna Betlehemske zvijezde”. Besplatno predavanje povodom Dana Grada održat će Marko Šimac iz Zvjezdarnice Zagreb.

– Među svim zvijezdama na nebu, jedna zauzima posebno mjesto u srcima svih ljudi. Riječ je, naravno, o Betlehemskoj zvijezdi. Ona je jedan od važnijih motiva jaslica, osnovne božićne dekoracije sviju crkava. Ona je ta koja je mudrace vodila malom Isusu, ona je ta koja je obasjavala noć Kristova rođenja. No je li ona stvarno postojala ili je riječ o maštariji umjetnika koji su opisivali Kristovo rođenje? Možemo li pomoću nje odrediti kada se Krist rodio? – o predavanju su rekli organizatori.

Tajnu Betlehemske zvijezde pokušali su odgonetnuti brojni astronomi. Postoje razne teorije o tome što je ona bila, a s time i razne godine koje se uzimaju kao godina rođenja Krista. Putem evanđelja i noćnog neba krenut će se u potragu za vremenom Kristova rođenja i tajanstvenom zvijezdom koja je sjajila te noći.

Predavanje počinje u 19 sati.

Objava Sutra saznajte koja je tajna Betlehemske zvijezde pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.