Prijava

Vaša prijava

FOTO Članovi ULIKUM-a predstavili svoja najkvalitetnija djela


U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta sinoć je otvorena izložba članova Udruge likovnih umjetnika Velike Gorice. Oko 40 radova predstavilo je 35 umjetnika. Među njima je i tajnik ULIKUM-a, Josip Benjak, ujedno i slikar. Njegova slika ”Riba u mreži” nastala je akrilom na platnu, a inspiracija je stigla nakon ljetovanja na Jadranu.

– Poruka je da smo svi u principu u mreži pa su tako i ribe u mreži, ili izbjegnu mrežu. Svi su nekako umreženi i prolazimo kroz neku životnu mrežu – rekao je Benjak.

ULIKUM tradicionalno u ovo blagdansko vrijeme organizira skupnu izložbu svojih članova. Ima ih iz svih krajeva Hrvatske, ne samo iz Velike Gorice. Kroz 15 godina postojanja, u Udrugu su se učlanili i umjetnici iz Slavonije, Istre i Dalmacije. Predsjednik ULIKUM-a, Ante Živković Fošar, kaže kako svi oni doprinose kulturnom identitetu Velike Gorice, ali i šire. Njegova fotografija s kojom je, kaže, obišao cijelu Europu, nije za prodaju, mada je bilo potencijalnih kupaca.

– Nisam ju nikada htio prodati. Meni se osobno sviđa, svaki umjetnik nešto nosi u sebi. To je figurativni ekspresionizam koji predstavlja isto Mediteran, odnosno jedra. Ja puno radim na toj opciji – jedra, jedra, jedra. Hrvati su išli van, ali su prije sto godina plovili jedrima, vraćali se jedrenjacima, zato je jedro meni uvijek u mislima. To je sinonim hrvatske opstojnosti – rekao nam je Ante Živković Fošar čiji je temeljni motiv slika upravo Mediteran.

Svaki član ULIKUM-a na ovoj skupnoj izložbi predstavlja se sa svojim najboljim djelima. Razgledat ih možete do 7. siječnja 2018. godine radnim danom od 8 do 21 sat, a vikendom od 17 do 20 sati.

foto: Mario Žilec

Objava FOTO Članovi ULIKUM-a predstavili svoja najkvalitetnija djela pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.