Prijava

Vaša prijava

KNJIGA TJEDNA Charles Dickens: Božićna priča


Uoči Božića ne možemo odoljeti prigodi da vam preporučimo svevremenski klasik Charlesa Dickensa „Božićnu priču“. Ovaj roman u pet kitica u kojem starog grintavca i škrticu Ebenezera Scroogea u božićnoj noći posjećuju četiri duha doživio je mnoga izdanja i obrade – od onih književnih, kazališnih, filmskih, za odrasle i djecu, sve do onih u kojima su likovi Disneyevi miševi, Muppeti ili ljepotica Barbie. Bez obzira na oblik, poruka ove priče ostaje ista – nikad nije kasno da zlovolju u sebi zamijenimo smijehom, ljubaznošću i dobrotom, jer bez dobrote i ljubavi život postaje otužan i plitak.

Scroogeovo buđenje počinje kada se na Badnjak smjesti na spavanje u svojoj nezagrijanoj i mračnoj kući. Posjećuje ga duh njegova ortaka Marleya koji mu najavljuje posjetu triju duhova. Jezoviti duh prošlih Božića, nešto veseliji od njega duh sadašnjih Božića i na kraju, od sviju najupečatljiviji i najstrašniji, duh budućih Božića. U samo jednoj noći promijenit će se mnogo toga, a Scroogeov predstojeći Božić bit će sretniji i veseliji nego ikada prije…

Vjerujemo da i vi, kao i obično krajem godine, provodite svojevrsnu inventuru svojih postupaka, odluka, onoga što je pošlo po zlu i onoga što je ispalo dobro, nakon čega padaju neke nove odluke kojih bismo se trebali držati u godini koja dolazi. Svoj, a možda i nečiji tuđi život, učiniti boljim. E pa, ova knjiga za vas ima dobru vijest – ako je mogao Scrooge, možete i vi!

Želimo vam svima sretan Božić i uživanje u jednoj od najomiljenijih božićnih priča svih vremena!

Autorica teksta: Ivana Grubačević

Objava KNJIGA TJEDNA Charles Dickens: Božićna priča pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.