Prijava

Vaša prijava

Nagrade tehničke kulture “Rudolf Perešin” dobili Biserka Kolić i Neven Topolnjak


Sinoć su na svečanosti u Samoboru dodijeljene nagrade tehničke kulture “Rudolf Perešin” za 2016. godinu. Županijsku nagradu tehničke kulture “Rudolf Perešin” za životno djelo dobila je Biserka Kolić, umirovljena nastavnica fizike i tehničke kulture. Velika Gorica ima još jednog dobitnika ove nagrade – Nevena Topolnjaka, člana Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica te pročelnika Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport.

– Tehnička kultura je samo jedan školski sat tjedno, a našim učenicima i društvu užasno fali tehnike – komentirala je Biserka Kolić, dugogodišnja nastavnica u OŠ Velika Mlaka, danas članica velikogoričke udruge “TurTeh” te dodala. – Bavila sam se svim kategorijama tehničke kulture, no najviše preferiram raketarstvo, a sada sam uključena i u radio orijentaciju.

Godišnje nagrade primili su i Stella Hartman, članica Foto-kino-video kluba Zaprešić, Marko Lohert, član Robotičko-informatičkoga kluba Križ, Marko Miroslav Bača, inovator i učenik Srednje škole Dugo Selo te Roko Bekavac – učenik OŠ Đure Deželića iz Ivanić-Grada, sudionik Svjetskoga robotičkog prvenstva.

Nagrade su dobitnicima uručili zamjenik župana Hrvoje Frankić i Ivančica Prugovečki iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Zagrebačke županije. – Čestitke na postignućima koja ste ostvarili. Zahvala i mentorima koji su svojim trudom, entuzijazmom i znanjem pomogli mladim ljudima da na prestižnim natjecanjima osvoje vrijedna priznanja – rekao je Frankić.

Prije dodjele nagrada održana je godišnja Skupština Zajednice tehničke kulture Zagrebačke županije na kojoj se, uz ostalo, razgovaralo o planovima za 2018. godinu. – Povećavamo broj aktivnosti. Planiramo u idućoj godini u području robotike educirati nastavnike i voditelje u centrima tehničke kulture kako bi stečeno znanje prenijeli na mlađe naraštaje. Organizirat ćemo potom i natjecanje iz robotike, kao pilot-projekt kojega namjeravamo ‘preslikati’ na državnu razinu – rekao je Ivan Vlainić, predsjednik Zajednice, najavivši da će Međužupanijska izložba inovacija u Ivanić-Gradu prerasti u 2018. godini u državnu izložbu.

Objava Nagrade tehničke kulture “Rudolf Perešin” dobili Biserka Kolić i Neven Topolnjak pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.