Prijava

Vaša prijava

Odobrena sredstva za sufinanciranje energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban


Dječji vrtić Ciciban uskoro kreće u energetsku obnovu. Danas je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala Odluku o odobravanju sredstava za sufinanciranje energetske obnove zgrade DV-a Ciciban.

– Stigla nam je još jedna dobra vijest vezana uz financiranje gradskih projekata iz EU fondova. Ministrica Gabrijela Žalac potpisala je Odluku o odobravanju sredstava za sufinanciranje energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Ciciban u Vidrićevoj ulici – poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban je 4 752 263,02 kuna, a ovom Odlukom 928 213,27 kuna bespovratnih sredstava dat će Ministarstvo iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu.

U listopadu su gradonačelnik Barišić i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš potpisali Ugovor o sufinanciranju energetske obnove vrtića.

Projekt će trajati 18 mjeseci – do kraja travnja 2019. godine. Energetskom obnovom ušteda u troškovima grijanja bit će od 70%. Uz financijske uštede višestruka je korist za djecu i djelatnike vrtića što će obitavati u okruženju koje će biti sigurnije, zdravije, ugodnije i u kojem će djeca imati znatno bolje uvjete za učenje i igru.

Objava Odobrena sredstva za sufinanciranje energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Zanimljivo gostovanje