Prijava

Vaša prijava

FOTO Božićnim koncertima učenici Umjetničke škole Franjo Lučić zaključili godinu


Učenici Umjetničke škola Franjo Lučić tradicionalno su na kraju godine održali četiri božićna događanja, plesnu predstavu i tri koncerta. Završni božićni koncert održan je srijedu u Dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta. Na koncertu je gostovao Djevojački zbor velikogoričke gimnazije i Puhački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva Velika Gorica.

– Ovo je zadnji božićni koncert i za razliku od prethodna dva koja su prošla u klasičarskom duhu, ovaj je malo primjereniji svečanijoj atmosferi pred Božić. Tako smo ga i zamislili. Publici se dopao, ali i našim izvođačima je bio lijep – ispričao je Borut Vidošević, ravnatelj Umjetničke škole Franje Lučića.

Javni nastup učenicima ove glazbene škole ne predstavlja problem. – Učenici glazbene škole prvenstveno se školuju izvođenju, a izvođenje baš nema puno smisla ako nemate kome izvoditi. Javno izvođenje je integralni dio školovanja. Ovakva posebna vrsta izvođenja, skupno muziciranje koje je bilo ovdje predstavljeno kroz zborove, kroz dva naša orkestra i ovaj treći, DVD-a Velika Gorica u kojem sudjeluje veliki broj naših učenika. To je dio školovanja koji je nezaobilazan za sve profile glazbenika u našoj glazbenoj školi – objasnio je Vidošević.

Interes za pohađanje Umjetničke škole je velik, a najviše djece želi svirati klavir i gitaru. No, svi instrumenti nađu svoje učenike, a ne čudi činjenica da popriličan broj djece, zbog manjka nastavnika, ne uspije upisati godinu. – Dio nastavnika nekada je pohađao našu školu. Večeras ste čuli Krešimira Starčevića kao korepetitora, kao klavirsku pratnju kojeg se ja sjećam kao učenika. Njegova profesorica također je bila naša učenica, i nje se sjećam – rekao je Vidošević.

Gost koncerta bio je Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica koji je ove godine, u 87 godina neprekidnog rada, izveo svoj prvi samostalni božićni koncert. Bio je to povijesni događaj za DVD Velika Gorica. – Koncert je trajao sat i 25 minuta. Na njemu smo izveli osam tradicionalnih hrvatskih pjesama, izveli smo i nekoliko svjetovnih pjesama, najvećih hitova iz božićnog repertoara, poput The Christmas Song, Blue Christmas, White Christmas. Svirali smo i neke hitove koji nemaju veze s Božićem. Koncert nam je uljepšala Josipa Gvozdanić, sopranistica iz ovog kraja – ispričao je Miro Taradi, dirigent Puhačkog orkestra DVD-a Velika Gorica.
Koncert DVD-a Velika Gorica publika je odlično prihvatila, a članovi se nadaju da će se sljedeće godine tražiti mjesto više.

Objava FOTO Božićnim koncertima učenici Umjetničke škole Franjo Lučić zaključili godinu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Božićna priredba

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike