Prijava

Vaša prijava

Na širem velikogoričkom području pet provala u obiteljske kuće


Od subote, 23. prosinca do jučer, 28. prosinca na širem velikogoričkom području prijavljeno je pet provala u obiteljske kuće.

U Prigorskoj ulici u Gradićima nepoznati počinitelj od 23. do 25. prosinca provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 34-godišnjaka. – Nepoznati počinitelj je zavlačenjem prikladnog alata između krila i okvira prozora isti obio i otvorio. Ušao je u unutrašnjost, kretao se po svim prostorijama, ispremetao stvari no ništa nije otuđio i odustao je od daljnjeg izvršenja kaznenog djela i udaljio se u nepoznato – ispričao je Nikica Ljubanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

U srijedu, 27. prosinca prijavljene su tri provale u obiteljske kuće – dvije u Velikoj Gorici te jednu u Vukovini. U Ulici Mate Bedeka u Vukovini je u vremenskom periodu od 14 i 30 do 19 sati provaljeno u kuću 69-godišnjaka. – Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prišao prozoru verande gdje je zavlačenjem prikladnog alata između krila prozora isti obio i otvorio. Ušao je u unutrašnjost, kretao se po svim prostorijama, ispremetao stvari te je ukrao antikni, starinski fotoaparat. Nakon toga se udaljio u nepoznato – rekao je Ljubanović.

Šteta počinjena ovim kaznenim djelom je procijenjena na oko tisuću kuna.

Jučer je provaljeno u kuću 59-godišnjaka u naselju Trnje. Na mjestu događaja je obavljen očevid i prikupljenim obavijestima je utvrđeno da je provala izvršena od 23. do 28. prosinca. – Nepoznati počinitelj prišao je balkonskim vratima kuće, podigao je spuštenu roletu, a potom je zavlačenjem prikladnog alata pokušao obiti balkonska vrata u čemu nije uspio. Potom je prišao prozoru sobe sa stražnje strane kuće gdje ja zavlačenjem alata između prozora i doprozornika isti obio i otvorio. Ušao je u unutrašnjost i ispremetao stvari. Iz neutvrđenih razloga odustao je od daljnje namjere te se udaljio u nepoznato – objasnio je Ljubanović.

Dogodilo se deset prometnih nesreća s materijalnom štetom, a prijavljeno je nasilje u obitelji počinjeno po prvi puta.

Objava Na širem velikogoričkom području pet provala u obiteljske kuće pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.