Prijava

Vaša prijava

Cijeli mjesec pojačane policijske akcije


Na području Policijske uprave zagrebačke tijekom siječnja 2018. godine, posebice u noćnim satima u dane vikenda, ali i u ostatku tjedna policija će poduzeti pojačane aktivnosti u cilju zaustavljanja negativnog trenda, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

– Prateći stanje sigurnosti u cestovnom prometu na području PU zagrebačke početkom 2018. godine, bilježi se pogoršanje stanja sigurnosti.  U ponedjeljak, 1. siječnja 2018. godine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su smrtno stradale tri osobe  upozorili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Prilikom “poduzimanja pojačanih mjera” prioritetne aktivnosti bit će usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje takozvane “četiri glavne ubojice u prometu”:

  • prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola,
  • nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece),
  • nepropisnoj uporabi mobitela,
  • druge teške prekršaje, činjenjem kojih se događaju najteže prometne  nesreće.

Akcije će biti održane vikende od 12. do 14., od 19. do 21. te od 26. do 28. siječnja.

– Ovim putem apeliramo na pridržavanje prometnih propisa  s naglaskom na prekršaje zabrane vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa vozača kao i putnika u vozilima, nepropisnoj uporabi mobitela – apelirali su iz PUZ-a.

Objava Cijeli mjesec pojačane policijske akcije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.