Prijava

Vaša prijava

Skupljanjem starog papira učenici spasili od sječe gotovo 14 tisuća stabala


Do 15. lipnja 2018. godine traje projekt prikupljanja starog papira u kojemu mogu sudjelovati osnovne škole s područja Zagrebačke županije. Projekt je započet prije dva dana, a provodi se petu godinu zaredom. Učenici su do sada od sječe spasili 13.870 stabala.

– Kao i prijašnjih godina, projekt provodi tvrtka DS Smith Unijapapir d.o.o. s ciljem motiviranja i educiranja najmlađih o korisnosti sakupljanja starog papira. Moto projekta je zaštita šuma jer se sakupljenom jednom tonom starog papira od sječe spasi 20 stabala – rekli su u Zagrebačkoj županiji.

Najuspješnije škole Županija će tradicionalno nagraditi informatičkom opremom. Tvrtka DS Smith Unijapapir, osim naknade za prikupljeni stari papir, za najuspješnije je osigurala novčane nagrade te izlet za učenike.

Papir je sirovina koja se izvrsno reciklira i tako vraća u svakodnevnu uporabu čime se štedi energija, čuvaju šume i značajno smanjuje onečišćenje vode i zraka.

Objava Skupljanjem starog papira učenici spasili od sječe gotovo 14 tisuća stabala pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Izvještaj s mješovitog odbojkaškog turnira

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike