Prijava

Vaša prijava

Osniva se Savjet mladih Grada Velike Gorice


Odbor za mladež Gradskog vijeća Grada Velike Gorice uputilo je Javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Velike Gorice koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

– Pozivaju se udruge koje su, sukladno statutu, ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u Republici Hrvatskoj i neformalne skupine mladih od najmanje 40 mladih, a svi koji imaju sjedište odnosno prebivalište/boravište na području Grada Velike Gorice da podnesu kandidature za članove i zamjenike članova Savjeta mladih Grada Velike Gorice – stoji u Javnom pozivu.

Savjet mladih ima 11 članova uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika. Člana Savjeta mladih, kada je spriječen ili odsutan, zamjenjuje njegov zamjenik, pri čemu ima sva prava i obveze člana Savjeta mladih. Članove i njihove zamjenike bira Gradsko vijeće na razdoblje od tri godine.

Za članove Savjeta mladih mogu se kandidirati osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Grada Velike Gorice, koji u trenutku podnošenja kandidature za članstvo u Savjet mladih imaju od navršenih petnaest do navršenih trideset godina života. Član Savjeta mladih može istovremeno biti član samo jednog savjeta mladih jedinice područne (regionalne) samouprave. Prilikom isticanja kandidature za člana, predlagatelji su dužni predložiti i zamjenika za kandidata za člana Savjeta mladih.

Kandidature s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju se na adresu:Grad Velika Gorica, Odbor za mladež, Trg kralja Tomislava 34, 10410 Velika Gorica, s naznakom „Prijedlog kandidature za izbor člana i zamjenika člana Savjeta mladih Grada Velike Gorice“. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 01/6269-932 ili osobno u Službi Gradskog vijeća, Trg kralja Tomislava 34. Velika Gorica. Više informacija o Javnom pozivu te o načinu provedbe postupka izbora možete doznati i ovdje.

Objava Osniva se Savjet mladih Grada Velike Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.